Lukuiset venäläiset olympiaurheilijat ovat saaneet käännettyä aiempia dopingpannojaan viime aikoina valitettuaan niistä Urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle. Kuusi toiveikasta urheilijaa ja seitsemän taustatoimijaa jäi kuitenkin näillä näkymin kisoista rannalle, sillä vetoomustuomioistuin katsoi toimivaltansa riittämättömäksi heidän tapaustensa kohdalla.

Kuusikkoon kuuluvat ampumahiihtäjät Irina Starik ja Aleksander Loginov, pikaluistelija Tatjana Borodulina ja mäkihyppääjä Dimitri Vasiliev. Joukossa tiedetään kuitenkin olevan taitoluistelun huiput Denis Juskov ja Pavel Kulishnikov.

Ilman kisalupaa jääneillä urheilijoilla oli taustoillaan aiempia dopintuomioita, joiden vuoksi vetoomustuomioistuin ei voinut mielestään kääntää Olympiakomitean langettamia rangaistuksia. Urheilijat valittivat asiasta myös Sveitsin siviilioikeuteen, mutta sekään ei auttanut asiaan.

Vetomuustuomioistuin antaa perjantaina aamupäivällä lopullisen päätöksensä 32 muun tuomioistaan valittaneen urheilijan tapauksesta. Viimeisimpien tietojen mukaan useat heistä saivat käännettyä tuomionsa ja pääsevät osallistumaan kisoihin itsenäisinä kilpailijoina neutraalin lipun alla.