Talviolympialaisissa kaikki eri kansallisuudet laittavat parastaan talvilajien maailman kovimmalla tasolla. Urheilusuoritusten lisäksi olympiajoukkueet panostavat usein suuresti myös kisa- ja edustusasuihinsa. SuomiUrheilu kasasi tyylikkäimmät ja viileimmät asut yhteen.

Tänäkin vuonna olemme päässeet näkemään mitä mielenkiintoisempia luomuksia urheilijoiden päällä ympäri Peyongchangin olympiakylää. Joukkueet tuovat usein asuissaan usein esiin maansa kulttuuria, tai revittelevät muuten vaan hauskoilla tyyleillä omaksi ilokseen.

Norjan curlingjoukkueen huvittavat housut ja takit naurattivat kisojen seuraajia jo avauspäivästä lähtien. Skandinaavien värikkäät pöksyt erottuvat varmasti ainakin tavallisten toppahaalarien joukosta.

Suurta huomiota ovat saaneet myös Meksikon alppihiihtäjien kisa-asut. Meksikolaisten näyttäviin pukuihin on otettu inspiraatiota maan kulttuuriperinnöstä. Asujen kuviointi viittaa erityisesti kuolleiden päivän perinnejuhlaan.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156158957534661&set=pcb.10156158964679661&type=3&theater

Olympialaisissa on nähty myös vilaus aidosta supersankarista. Korealainen luurankokelkkailija Yun Sung-Bin hauskuutti kypärällään, joka oli maalattu näyttämään useissa Hollywood-elokuvissa esiintyneeltä Iron Man -supersankarilta.

Myös toinen luurankokelkkailija yllätti omalaatuisella kypärällään. Ghanalainen Akwasi Frimpong oli maalauttanut kypäräänsä hurjan leijonan pään.

Kanadan lumilautajoukkueen takit olivat suunniteltu näyttämään karvaisilta villapaidoilta. Hauska takki on nähty muun muassa miesten halfpipen kilpailijan Derek Livingstonen päällä. Ei varmaan tullut kylmä mäessä!