Rattikelkkailija Hakeem Abdul-Saboor on todella vaikuttava ilmestys. Hänen reittinsä olympiaurheilijaksi on kaikkea muuta kuin tavanomainen.

Amerikkalainen kilpailee Etelä-Korean olympialaisissa. Abdul-Saboor on tositoimissa neljän miehen kelkkakilpailussa sekä kahden miehen kilpailussa Nick Cunninghamin kanssa.

Abdul-Saboor siirtyi kelkkailun pariin vuonna 2015. Kehitys on ollut niin huimaa, että tänä talvena hän yksi olympialaisiin.

30-vuotiaan miehen taustat ovat toisessa lajissa. Abdul-Saboor oli aiemmin kehonrakentaja ja menestyi siinä hyvin. Hän osallistui viiteen kisaan voittaen niistä kolme.

Kehonrakennus ammattilaisena ei kuitenkaan ollut Abdul-Saboorin valinta, ja hän siirtyi kuntovalmentajaksi. USA:n olympiakomitean entinen fysiologian päällikkö ja nykyään East Tennessee Staten yliopistossa apulaisprofessorina työskentelevä Brad DeWeese löysi Abdul-Saboorin sattumalta.

– Eräs opiskelija näytti minulle videon, jossa nuori mies hyppäsi niin korkealle ylös, että hänen päänsä osui kolme metriä korkean huoneen kattoon. Olen valmentanut useita olympiaurheilijoita ja oli ilmiselvää, että Hakeemilla oli voimaa ja fysiikkaa rattikelkkailuun, DeWeese sanoi NBC:n mukaan.

DeWeese yhytti Abdul-Saboorin Facebookin kautta ja pyysi tätä rattikelkkailijoiden fysiikkatesteihin.

– Lienee tarpeetonta sanoa, että Hakeem sai täydet pisteet kaikissa lajeissa, DeWeese totesi.

Abdul-Saboor pelasi nuorempana koripalloa, amerikkalaista jalkapalloa ja harrasti myös yleisurheilua. Hänen uransa amerikkalaisessa jalkapallossa katkesi polven ristisidevammaan vuonna 2009.

– Hakeem on luultavasti monipuolisuudessaan paras urheilija, jota olen koskaan valmentanut, yliopistossa Abdul-Sabooria luotsannut Dewey Lusk kertoi.