Salibandyn miesten MM-turnaus pelataan ensi joulukuussa Tshekissä. Parhaillaan ovat käynnissä karsinnat kisoihin. Ainoastaan isäntämaa Tshekki pääsee suoraan lopputurnaukseen, mutta lajin mahtimaat Suomi ja Ruotsi joutuvat muiden mukana karsimaan paikastaan.

Suurta epäselvyyttä kummankaan jatkoonpääsystä ei tosin syntyne, sillä jokaisesta Euroopan neljästä karsintalohkosta kaksi parasta selviytyy suoraan lopputurnaukseen ja esimerkiksi hallitseva maailmanmestari Suomi kohtaa omassa karsintalohkossaan Hollannin, Belgian, Viron, Liechtensteinin ja Puolan. Karsintalohko pelataan kokonaisuudessaan tällä viikolla Tallinnassa.

Suomi aloitti oman karsintansa voittamalla keskiviikkona Puolan 13-1. Tänään kaatui Liechtenstein peräti 24-0. Etukäteen kovimpana vastustajana Suomelle voidaan pitää Viroa, joka on maailmanrankingissa yhdeksäntenä. Tosin edellisen kerran maiden kohdatessa vuoden 2016 MM-kisoissa olivat lukemat Suomelle 10-3.

Ruotsi alotti oman ”urakkansa” eilen voittamalla Ranskan peräti 43-1. Tulos oli samalla joukkueen kaikkien aikojen suurinumeroisin voitto.

Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Mikael Hill oli tuloksesta huolimatta kohtelias vastustajaansa kohtaan antaessaan medialle lausuntoja.

– Se on tietysti uskomaton tulos, eikä kenellekään kovin kehittävä, mutta kaikilla mailla on oikeus osallistua karsintaan, eikä tällaista tapahdu niin usein, Hill sanoi ruotsalaislehti Aftonbladetille.

Ottelu pysyi tasaisena ensimmäiset viisi minuuttia, jonka jälkeen Ruotsi jyräsi Ranskan leikittelevän helposti. Joukkueen päävalmentajalta kysyttiinkin, eikö hän näe mitään ongelmaa, että tällaisia otteluita täytyy MM-karsinnoissa pelata.

-Kyllä tällaista nähdään muissakin lajeissa, ei jalkapallossakaan pidetty ongelmana kun Ruotsi voitti viime vuonna Luxemburgin 8-0. Sitä tulosta voidaan verrata hyvin tähän, valmentaja totesi.