Kanadalainen UFC-ottelija Elias Theodorou on lähtenyt mukaan varsin yllättävään tempaukseen. Komeudestaan tunnettu vapaaottelutähti aikoo toimia naisten vapaaottelun ykköspromootion Invictan tulevassa otteluillassa ”kehäpoikana”, joka kantaa erien numerokylttiä.

Tempauksen tarkoituksena on edistää miesten ja naisten välistä tasa-arvoa kamppailu-urheilussa. Nyrkkeilystä ja vapaaottelusta tunnettu vähäpukeisten ”kehätyttöjen” rooli on saanut viime aikoina paljon kritiikkiä muun muassa feministeiltä ja muilta tasa-arvoa edistyvältä kansalaisjärjestöiltä.

Theodoroun mukaan idea oli hauska, ja sen taustalla on vieläpä hyvä asia. UFC-tähti kertoi MMA Fightingille, ettei tarjousta tarvinnut miettiä kovin pitkään.

– Vapaaottelu on ollut tasa-arvon aallonharjalla monessakin mielessä. Sen näkee muun muassa siinä, että naiset ovat usein pay-per-view-korttien myyntilukujen kärjessä myyden miljoonia dollarien arvoisia otteluita. Nyt liityn tähän mukaan ensimmäisenä kehäpoikana, Theodorou avasi.

Kanadalaistähdelle on tarjolla toinenkin porkkana poikkeuksellisessa tempauksessa. Invictan kehäpoikana mies saa pitää asua, jossa ovat edustettuna kaikki hänen taloudelliset sponsorinsa. UFC-otteluissaan mies saa pitää vain promootion virallisen vaateyhteistyökumppanin Reebokin asuja.