Kansainvälisen olympiakomitean presidentti Thomas Bach ei ollut kovin tyytyväinen Kansainvälisen urheilun vetoomustuomioistuimen päätökseen armahtaa dopingtuomiostaan valittaneet venäläisurheilijat. Bachin mukaan kohuttu päätös osoittaa ripeän uudistuksen organisaation toimintaan olevan välttämätön.

Vetoomustuomioistuimen tuore päätös vapauttaa 26 venäläistä dopingurheilijaa kokonaan kilpailukielloistaan hämmästytti koko urheilumaailmaa. Olympiakomitea oli asiasta erityisen hämillään.

Bach kertoi medialle, että komitea harkitsee jopa valituksen tekoa oikeuteen.

– Päätös oli todella yllättävä ja suuri pettymys. Emme olisi ikinä osanneet odottaa sellaista ratkaisua. Valitettavasti tiedämme heidän syitään vain muutaman tiedotteeseen laitetun lauseen myötä. Emme ole lainkaan tyytyväisiä tähän. Meidän mielestämme tämä päätös kertoo siitä, että kansainvälinen urheilun vetoomustuomioistuin kaipaa pikaista uudistusta sisäisiin rakenteisiinsa, olympiapomo jyrähti.

Komitea muistutti myös siitä, että vetoomustuomioistuimen päätös ei tarkoita suoraan sitä, että tuomioistaan vapautetut venäläiset saisivat siltikään osallistua Etelä-Korean olympialaisiin.

– Tämä etuoikeus on tarkoitettu puhtaille urheilijoille. Olemme tehneet tämän erittäin selväksi, Bach latasi.