Miesten taitoluistelun Sotshin olympialaisten kultamitalisti ja kaksinkertainen maailmanmestari Yuzuru Hanyu näytti perjantaina haastajilleen, että kuninkaan kruunu ei irtoa hänen päästään aivan vielä. Japanilaiskonkari otti miesten lyhytohjelmasta ylivoimaisen voiton ja on selkeä voittajasuosikki huomiseen vapaan ohjelman kilpailuun.

Hanyu täräytti kerralla varsin hurjat lukemat pistetaululle. Taitoluistelutähti hurjasteli jopa 111,68 pisteen tuloksen, joka on todella harvinainen. Lukema oli todella lähellä omaa aiempaa maailmanennätystään 112,72 pistettä, jonka hän leiskautti viime vuonna.

Miehellä on takanaan kuitenkin useita kovia haastajia, sillä espanjalainen Javier Fernandez ylsi jopa 107,58 pisteeseen. Hanyun joukkutoveri Shoma Uno kurvaili vuorollaan myös vakuuttavan 104,17 pisteen tuloksen.

Hanyun upea suoritus herätti sosiaalisen median vuolaisiin kehuihin. Videoita japanilaistähden suorituksesta jaettiin perjantaiaamuna tiuhaan tahtiin.

ひなた

@k__h_n_t
羽生結弦が会場を支配した、、
4T+3Tからステップシークエンス
私が一番好きなところ見て~
#PyeongChang2018
#FigureSkating

Japanilainen oli itsekin erittäin tyytyväinen huippuvetoonsa.

– En tuntenut oloani lainkaan hermostuneeksi. Olen vain todella tyytyväinen kaikkeen, Hanyu hehkutti ISU:n haastattelussa.

ISU Figure Skating

@ISU_Figure
💬 “I didn’t feel nervous. I’m just satisfied about everything.” Yuzuru Hanyu leads the field after the Men Short Program.

#️⃣ #FigureSkating #PyeongChang2018