Saksalainen taitoluistelija Nicole Schott päätti valita naisten taitoluistelun finaalin esityksensä musiikiksi klassikkoelokuva ”Schindlerin listan” tunnuskappaleen. Suuri joukko ihmisiä loukkaantui pahasti ratkaisusta ja arvosteli saksalaisen valintaa armottomasti sosiaalisessa mediassa.

Schott piti tunteikkaan draamaelokuvan musiikkia kauniina kappaleena, ja halusi siksi luistella finaalissa sen tahtiin. Nainen ei osannut varmasti arvata, millainen somemyrsky valinnasta tulisi syntymään.

Somekansa raivostui siitä, että toisen maailmansodan aikaisesta natsien tekemästä juutalaisten holokaustista kertovan elokuvan musiikkia käytettiin kyseisessä yhteydessä. Asiaa ei helpottanut yhtään se, että Schott on saksalainen.

– Kenenkään ei pitäisi esiintyä Schindlerin listan musiikkiin. Ei kenekään, USA Todayn kolumnisti Nancy Armour taivasteli.

– Lopeta, lopeta! Et voi luistella tuohon musiikkiin! Mitä ihmettä oikein teette, Saksa, toinen käyttäjä raivosi nimimerkin takaa.

– Nicole Schott on saksalainen nainen, joka luistelee Schindlerin listaan. Tämä on vitun sairasta, Ashley Osterer kauhisteli.

– Saksalainen luistelija Nicole Schott esiintyy Schindlerin listan tunnusmusiikkiin. Jos ette tiedä, se on elokuva holokaustin kauhuista. Taidan oksentaa, Brenna Simon hämmästeli.

Suuresta huomiosta huolimatta Schott ei pärjännyt kovatasoisessa taitoluistelufinaalissa. Saksalainen jäi kärjestä reilusti, ja kisan voitti meni lopulta 15-vuotiaalle venäläislupaukselle Alina Zagitovalle.