Talviolympialaisissa Pyeongchangissa sattuu ja tapahtuu. Vähälle huomiolle kaiken kisatohinan keskellä on jäänyt serbialaisen maastohiihtäjän, Damir Rasticin, toiminta miesten maastohiihdon sprintin jälkeen.

Maalialueelle sprintin karsinnan jälkeen tultuaan serbi huusi ja raivosi kisojen vapaaehtoistyöntekijälle, sekä tönäisi lopulta tämän rajusti maahan. Rasticin raivon syynä oli Expressen-lehden mukaan se, ettei hänen vaihtovaatteensa sisältänyttä muovikassia tahtonut aluksi löytyä.

Seurauksena välikohtauksesta oli kirjallinen varoitus, sekä suurin mahdollinen sakko minkä Kansainvälinen hiihtoliitto FIS voi tapauksesta määrätä, noin 900 euroa.

Hiihtäjä ei itse halunnut kommentoida tapausta, mutta hänen valmentajansa Tihomir Milosavljevic taustoitti Expressenille tilannetta.

– Ensinnäkin, voin sanoa ettei tämä ole jotakin, mistä olemme ylpeitä. Mutta vapaaehtoistyöntekijä ei ottanut Damirin vaihtovaatteita kisan jälkeen, kuten pitäisi. Vaihtovaatekassi pitäisi tuoda lähtöalueelta maalialueelle, että hiihtäjä voi vaihtaa vaatteet niin pian kuin mahdollista. Varsinkin jos on 15 astetta pakkasta, Milosavljevic jyrisi.

Rastic sijoittui sprintin karsinnassa sijalle 75. Hän hiihti Pyeongchangissa myös 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun sijoittuen 68:nneksi.