Helsinkiläinen ammattinyrkkeilijä Timo Laine kärsi lauantaina tappion World Boxing Super Series -otteluillassa Fedor Chudinovia vastaan. Venäläinen löylytti suomalaisottelijaa niin karusti, että Laineen kulmamiehet päättivät luovuttaa ottelun seitsemännen erän jälkeen.

33-vuotias ylemmän keskisarjan kotimainen tähti sai yllättäen viime viikolla kutsun varsinaiseen nyrkkeilyn superiltaan Venäjän Adleriin. Vastassa olisi useita satoja sijoituksia korkeammalle BoxRecin maailmanrankingeissa arvostettu venäläisottelija.

Valmistautumisaikaa huippumittelöön olisi vain vajaa viikko. Laine päätti tarttua tarjoukseen ja lähti taistelemaan otteluun tosissaan.

– Sunnuntai-iltapäivästä tuli ottelumahdollisuudesta tieto, kun olin juuri salille matkalla. Vaa’alla tarkistin että 76,2 kiloa ei aiheuta ongelmia ja sen jälkeen olinkin samoin tien valmis reissuun. Toive tällaisesta tilaisuudesta onkin juuri se asia, minkä takia nyrkkeilysalille on ilta toisensa jälkeen matkannut, Laine intoili ennen ottelua Boxing.fi:n haastattelussa.

Laine esittelikin lauantaina todella vakuuttavaa taisteluilmettä. Huimasta tasoerosta huolimatta helsinkiläisottelija roikkui mittelössä mukana ja onnistui ajoittain jakelemaan napakoita osumia Chudinovin päähän.

Chudinov piti ottelua kuitenkin teknisyydellään ja vahvuudellaan hallussa koko ajan, ja lyhyellä varoitusajalla otteluun lähteneen Laineen kunto alkoi pettää ottelun puolivälin paikkeilla. Venäläinen pamautti Laineen naamaan kamppailun edetessä niin monia painavia osumia, että suomalaisen kulmamiehet yrittivät suostutella miestä luovuttamaan ottelun kuudennen erän jälkeisellä tauolla.

– Saat minuutin aikaa tyrmätä hänet. Jos et onnistu, heitämme pyyhkeen kehään, Laineen kulmamies ohjeisti erätauolla.

Suomalainen taisteli seitsemmänen erän loppuun saakka Chudinovin hurjasta paineistuksesta huolimatta. Rankan erän jälkeen Laineen kulmamiehet päättivät kuitenkin ilmoittaa tuomarille, että luovuttavat ottelun kahdeksanteen erään.

Laine kiitteli kannattajiaan tuesta ottelun jälkeen Facebook-sivuillaan.

– Kiitokset tsempeistä ja kannustuksesta! Kova matsi. Oli huikeata olla mukana WBSS illassa. Chudinov oli maailmanluokan vastustaja, kaikki annettiin mikä irti lähti, helsinkiläinen hehkutti.

https://www.facebook.com/teamdaltonboxing/photos/a.916877454994944.1073741829.909544339061589/2003362679679744/?type=3&theater