Suomen curling-joukkue nauttii, mutta kotiin halutaan muutakin kuin hyvää mieltä: ”Jokainen voitto kunnia-asia”

© Kuva: Getty Images

Suomen haaveet mitalipeleistä curlingin mixed doublesissa ovat haihtuneet savuna ilmaan toistaiseksi voitottoman olympiaurakan aikana. SuomiUrheilulle kommentit antanutta Tomi Rantamäkeä tämä ei kuitenkaan masenna.

Rantamäki on pelannut yhdessä Oona Kausteen kanssa neljä ottelua, joista jokaisessa tulostaululle on kirjattu vastustajaa pienempi pistelukema.

– Tunnelmat ovat edelleen hyvät siinä mielessä, että saamme pelata näitä pelejä. Ei se nautinto mihinkään haihdu sen jälkeen, kun selviää, että voitettiinko vai hävittiinkö, Rantamäki kommentoi SuomiUrheilulle.

Tämänpäiväisessä toisessa ottelussa Venäjän olympiaurheilijoita vastaan jäi pientä jossiteltavaa.

– Viimeisessä heitossani olisi pitänyt tehdä jotain muuta kuin siinä yritettiin. En itse oikein tiennyt, mikä tilanne siellä päässä oli. Mutta olisi pitänyt käydä katsomassa tarkemmin, missä ne kivet sijaitsevat. Ei peli kuitenkaan siihen kaatunut.

Kaksikolla on jäljellä vielä kolme ottelua. Niihin valmistaudutaan aivan normaalisti, vaikka haaveet jatkoon pääsystä ovatkin kariutuneet.

– Niin kauan kun pelejä on jäljellä, voittoa tavoitellaan. Se on ihan selvä asia. Vaikka mitaleille ei ole mahdollista päästä, on jokainen voitto kuitenkin kunnia-asia. Norja on kova. Olemme aikaisemmin pelanneet kolme kertaa heitä vastaan ja aina hävinneet. Nyt pitäisi se ensimmäinen voitto onnistua ottamaan. Kiinaa vastaan emme ole pelanneet. Ilmeisesti heidän pelinsä ovat sujuneet ailahtelevasti. Mutta he ovat yleensä olleet kärjessä MM-kisoissa. USA:ta vastaan olemme pelanneet kerran ja voitimme sen.

Kisajärjestäjät saavat Rantamäeltä puhtaat paperit, vaikka joitakin kommelluksia on sattunut.

– Hyvin järjestetyt kisat. Ainoa asia, joka on mennyt pieleen, oli eilinen bussikuljetus. Täällä on varmasti ihan riittävästi turvamiehiä, poliiseja ja apuhenkilökuntaa.

Olympialaisten aikataulu curlingin suhteen on kuitenkin asettanut pieniä ongelmia.

– Pelit ovat aamulla ja illalla samana päivänä, se onepänormaalia. Mixed doublesin MM-kisoissa on yli 40 joukkuetta eri lohkoissa, ja siellä pelirytmi on yleensä yksi ottelu per päivä. Näissä kisoissa on erikoista se, että pelaamme illalla myöhään ja aamulla aikaisin. Yöunet jäävät kuuteen ja puoleen tuntiin. Ja sitten päivällä ei tapahdu mitään.

– Tänään peli oli aikaisemmin avajaisten takia. En huomannut, että olisi erityisen kummallisemmin väsyttänyt. Kun osaa syödä oikein, juoda oikein ja nostaa jalat ylös, niin kyllä siinä palautuu, Rantamäki toteaa.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Pyeongchang


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.