TV-jätin toimittajalta harkitsematon möläytys olympialähetyksessä – hölmö heitto suututti korealaiset

© Kuva: Getty Images

NBC:n TV-kanava on näyttänyt olympialaisia jo pitkään Yhdysvalloissa. Pitkästä kokemuksesta huolimatta amerikkalaisen television jätilläkin menee välillä metsään. Kanavan toimittaja Joshua Cooper Ramo lohkaisi harkitsemattoman väitteen Etelä-Korean ja Japanin väleistä perjantaina olympiakisojen avausseremonian aikana ja päätyi suututtamaan kisaisännät pahasti.

Cooper Ramo väitti lähetyksessä, että vaikka Japani valtasikin Etelä-Korean vuosina 1910-1945, kuka tahansa korealainen sanoisi pitävänäsä Japania kulttuurisena, teknologisena ja taloudellisena esikuvana. Toimittajan mielestä Japanin esimerkki on ollut tärkeä Korean oman kehityksen kannalta.

Maiden välit ovat olleet historiallisesti kuitenkin niin huonot, ettei erikoinen heitto japanilaisten karusta valtakaudesta naurattanut korealaisia ollenkaan. Isäntämaan kansa reagoi asiaan voimakkaasti sosiaalisessa mediassa. NBC joutui lopulta pahoittelemaan toimittajansa möläytystä julkisesti.

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!