Entisen UFC:n keskisarjan maailmanmestarin Chris Weidmanin mielestä Anderson Silva ei ansaitse enää legendan titteliä. Vapaaottelun kaikkien aikojen menestyneimpiin ottelijoihin kuuluneen brasilialaistähden toistuvat dopingkäryt ovat Weidmanin mielestä pilanneet Silvan perinnön.

Silva kärähti kiellettyjen aineiden käytöstä viimeksi viime kesällä. Miehellä oli allaan jo yksi aiempi dopingtuomio, mikä johtaa todennäköisesti entistä tiukempaan rangaistukseen. Brassitähteä uhkaa pahimmillaan jopa kahdeksan vuoden kilpailukielto, mikä tietäisi käytännössä kamppailukonkarin ammattilaisuran loppua.

– Se [dopingskandaali] tahraa hänen perintönsä selvästi. Jos kärähdät dopingista testeissä, koko urasi voidaan minun puolestani kyseenalaistaa. Hän on jäänyt kiinni nyt kahdesti. Se pilaa hänen perintönsä aivan ehdottomasti, Weidman tylytti MMA Fightingin haastattelussa.

Ennen vapaaottelu-uraansa Yhdysvaltain parhaimpien yliopistopainijoiden joukkoon kuulunut Weidman on kohdannut vuosien varrella lukemattomia vastustajia. UFC:n liityttyä antidopingorganisaatio USADA:n valvonnan alle, on hurja määrä vanhoja konkariottelijoita kärähtänyt dopingin käytöstä.

Weidman ei ole kuitenkaan asiasta lainkaan yllättynyt.

– En tiedä, mitä muuta voisin sanoa. Taas yksi kaveri kaatui. Ne vain tuntuvat lakoavan ympäriltäni joka puolelta. Lähes kaikki, joita vastaan olen otellut ovat kärynneet dopingista. En ole oikeastaan yhtään yllättynyt. Kaikki käyttävät ”roinaa”, jenkkiottelija täräytti.