UFC-tähden Yair Rodriguezin piti olla promootion seuraava kärkilupaus. Nuorukaisen oli määrä nousta Meksikon seuraavaksi kamppailun superstaraksi. Niskassa oli hurja määrä paineita, eikä mies lopulta enää kestänyt raskaita odotuksia.

Rodriguez voitti viimeisen kolmen vuoden mittaan kuusi ottelua putkeen UFC:n riveissä. Voittolistaan mahtui muun muassa B.J. Pennin kaltaisia tähtiä.

25-vuotias oli massiivisen mediamyräkän keskellä. Häntä verrattiin muun muassa meksikolaiseen nyrkkeilylegendaan Saul ”Canelo” Alvareziin, ja UFC otti kaiken irti nuorukaisen tähtipotentiaalista omassa markkinoinnissaan.

Lopulta paineet kävivät liian suuriksi. Huippuottelija Frankie Edgar tyrmäsi Rodriguezin tylysti viime vuoden toukokuussa, eikä meksikolainen ole otellut sen jälkeen.

Rodriguez myönsi uudessa Bloody Elbowin haastattelussa, että huippulupauksen urakehityksen paineet pilasivat hänen henkisen tahtotilansa täysin.

– En pärjännyt paineen kanssa. Se räjähti silmilleni. Se teki minut hulluksi. Olin aivan liian ankara itselleni. Se oli todella erikoista, kamppailunousukas myönsi.

Mentaalipuolen järkkyminen näkyi karulla tavalla harjoittelussa. Mies myönsi harjoitelleensa valmentajiensa toiveiden vastaisesti ja olleensa jatkuvasti ärtynyt ja hermostunut.

– Laitoin itseni tietynlaiseen kuplaan ja se vaikutti minuun suuresti. Luulin tietäväni monia asioita muita paremmin. En kuunnellut valmentajiani, ja suutuin helposti harjoituksissa, Rodriguez hämmästeli.

Meksikolainen vannoo kuitenkin palaavansa takaisin UFC-häkkiin entistä vahvempana.

– Haluan olla kaikista paras, vittu sentään. Aion näyttää sen. En ole mikään vitsi. Olen itsevarma. Ihmiset, jotka ovat nähneet minun treenaavan voivat kertoa teille sen, Rodriguez uhosi.