Pyeongchangin talviolympialaisten naisten supersuurpujottelussa koettiin jättiyllätys, kun Tsekin Ester Ledecka laski voittoon kuuman ryhmän ulkopuolella numerolla 26. Hopeaa otti lajin kultaa Sotshista puolustanut Itävallan Anna Veith ja pronssia Liechtensteinin Tina Weirather.

Erikoisimman voitosta tekee se, että tsekkiläisen päälaji ei edes ole alppihiihto, vaan lumilautailun paripujottelu, jossa hän on kaksinkertainen maailmanmestari. Alppihiihdon maailmancupissa hän kilpailee harvakseltaan ja on tämän kauden kokonaiskilpailussa vasta sijalla 68.

Maalissa Ledecka ei ollut uskoa mitä oli tapahtunut.

– Ihmettelin mitä juuri tapahtui, onko tässä jokin virhe, hän hämmästeli uutistoimisto Reutersin mukaan.

Tsekki kertoi olleensa varma, että hetken kuluttua aika taululla muuttuisi ja siihen lisättäisiin joitakin sekunteja. Niin ei kuitenkaan käynyt ja maalialueella jo voitonjuhliaan suunnitellut Veith joutui pettymään.

22-vuotiaalla Vedeckalla on mahdollisuus tehdä Pyeongchangissa melkoista historiaa, sillä tulevana torstaina hän kilpailee päälajissaan parisuurpujottelussa, jossa hän on yksi voittajasuosikeista.