Ammattinyrkkeilyn World Boxing Super Seriesin ylemmän keskisarjan toisen semifinaaliottelun asetelmat menivät uusiksi alle viikko ennen ottelua, kun Jürgen Brähmer joutui vetäytymään ottelusta influenssan takia.

39-vuotiaan Brähmerin oli määrä isännöidä lauantaina Nürnbergissä 27-vuotiasta brittimestaria Callum Smithiä, mutta kohtalo puuttui sairastelun muodossa peliin. Tämä avasi samalla mahdollisuuden todelliselle tuhkimotarinalle, sillä lauantai-illan esiotteluun Dmitri Tshudinovia vastaan valmistautunut hollantilainen Nieky Holzken pääseekin hyppäämän varamiehen paikalta välierään, jossa panoksena on paikka finaalin viime viikonloppuna Chris Eubank Juniorin kukistanutta George Grovesia vastaan.

34-vuotias Holzken on entinen potkunyrkkeilyn maailmanmestari, jolla on allaan vasta 13 ottelua ammattinyrkkeilykehässä. The Natural -lempinimeä kantava Hollannin mestari on kuitenkin poistunut nyrkkeilykehästä voittajana kaikissa 13 ottelussaan. Otteluista 10 on päättynyt tyrmäysvoittoon. Itsevarma Holzken aikoo käyttää saamansa mahdollisuuden ja nousta takaoven kautta koko himoitun turnauksen voittoon.

– Elämäni on ollut vuoristorataa viime päivät. Valmistauduin ottelemaan Tshudinovia vastaan, mutta maanantaina sain soiton, että Brähmer on ulkona. Tämä on kerran elämässä -tilaisuus, ja aion tarttua siihen molemmin käsin. Olen valmis, Holzken totesi lehdistötilaisuudessa.

Vastus on todellakin kova, sillä lempinimeä ”Mundo” totteleva Smith ei ole kokenut ammattilaisurallaan vielä yhtäkään tappiota. 23 voitosta 17 on tullut tyrmäyksellä. Liverpoolilainen oli valmistautunut syksystä alkaen kohtaamaan vasenkätisen Brähmerin, mutta nyt taktiset kuviot täytyy laittaa muutamassa päivässä uusiksi oikealta iskevää Holzkenia vastaan. Smith ei kuitenkaan lehdistötilaisuudessa valitellut nopeassa aikataulussa tullutta muutosta.

– Tällaista sattuu kaikessa urheilussa, nyrkkeilyssä erityisesti, ja siihen täytyy olla valmis. Olen ammattilainen ja olen tullut tänne tekemään työni, vastustajasta huolimatta. Se on ottaa voitto ja jatkaa finaaliin, Smith totesi.

Asetelmista kertoo paljon se, että Smith ei kommentoinut uutta vastustajaansa juuri sanallakaan. Holzken sen sijaan kertoi seuranneensa tulevaa vastustajaansa tarkkaan.

– Olen nähnyt Callumin ottelevan monta kertaa. Olen opiskellut kaikki vastustajat omassa painoluokassani. Callum on hyvä ja vahva nyrkkeilijä. Olemme molemmat kovia iskijöitä. Siitä tulee erinomainen ottelu, Holzken totesi.

Smith oli vahva ennakkosuosikki myös Brähmeriä vastaan. Holzkenia vastaan vedonlyöntikertoimet britin voitolle putosivat lähelle yhtä. Ottelun voittajalle on luvassa paikka World Boxing Super Seriesiin finaaliin, jossa pelissä on WBA-liiton MM-vyö ja nyrkkeilylegenda Muhammad Alin nimeä kantava palkinto. Holzken vakuuttaa aikovansa käyttää sattuman oikusta avautuneen oikotien onneen ja menestykseen.

– Callum, sinun on parasta olla valmis. Sillä minä olen ja minä tulen hakkaaman sinut, hollantilainen täräytti.

Smithin ja Holzkenin ottelua voi seurata suorana Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplay-suoratoistopalvelussa. Lähetys Nürnbergin illasta käynnistyy Viaplaylla klo 21.00 ja Viasatilla klo 23.45.