Worl Boxing Super Series -turnauksen otteluilta ei jättänyt taaskaan kylmäksi. Venäjällä järjestetyn hienon tapahtuman kruunasi alemman raskassarjan MM-ottelu, jossa venäläistähti Murat Gassiev iski hurjan 12. erän tekninen tyrmäys kuubalaishaastaja Yunier Dorticosista. Yllättävän ylivoimainen esitys oikeutti paikkaan superturnauksen finaalissa ukrainalaismestari Oleksandr Usykia vastaan.

– Hän teki mainiota työtä. Kunnioitan häntä todella paljon, hän on hieno mestari. Hän lyö todella kovaa. Hänellä on taistelijan sydän, eikä hän luovuttanut millään, Gassiev kehui vastustajaansa lähetyksessä.

24-vuotias Gassiev pääsee nyt uransa isoimmalle näyttämölle. Vastassa on WBO- ja WBC-liittojen voittamaton maailmanmestari. Pelissä on neljäkymmentä miljoonaa euroa.

26 uransa 27:stä ottelusta voittanut Gassiev todisti kuuluvansa alemman raskassarjan terävimpään kärkeen pysäyttämällä aiemmin voittamattomana säilyneen kuubalaisen vakuuttavasti kotiyleisön edessä.

Huippuottelu alkoi varsin tasaisesti Dorticosin ja Gassievin mittaillessa toisiaan ja vaihtaen osumia puolin ja toisin. Kuubalaistähti yritti pitää painetta venäläisen niskassa, mutta Gassiev torjui suurimman osan lyönneistään jämäkällä suojauksellaan.

Ottelun edetessä viimeisiä eriä kohti alkoi Dorticos väsyä jo selvästi. Gassiev jatkoi omaa työskentelyään vaikuttavan vahvasti. Venäläinen nousi selvästi ottelun kuljettajan paikalle toiseksi viimeisessä erässä.

Finaalierässä Gassiev iski kuitenkin uuden vaihteen silmään. Venäläisiskijä lähti metsästään tyrmäystä, ja pamauttikin ankarilla iskusarjoillaan kuubalaisen kenttään kahdesti perättäin.

Kehätuomari antoi ottelun jatkoa venäläisen armottomasta kurituksesta huolimatta, ja Gassiev viimeisteli voittonsa täräyttämällä Dorticosin valot pimeäksi. Kuubalainen kaatui sarjatulen voimasta suoraan köysien läpi ja tipahti melkein kehästä ulos.

Voitto kirjattiin tekniseksi tyrmäykseksi viimeisessä erässä. IBF-liiton alemman raskassarjan tittelin haltija matkaa seuraavaksi Saudi-Arabian Jeddaan, jossa hän kohtaa Usykin WBSS-turnauksen finaalissa 11. toukokuuta.