Video: Ghanalainen olympiakelkkailija on varsinainen showmies – urheilutähden iloinen tanssi villitsi yleisöä

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Ghanan ensimmäinen olympialaisiin yltänyt skeletonkelkkailija Akwasi Frimpong nauttii maailman suurimman urheilujuhlan elämyksestä täysin rinnoin. Hyväntuulisen kelkkailutähden ilo on selvästi myös varsin tarttuvaa, sillä ghanalainen sai Peyongchangin olympiakylän yleisön villiintymään hauskalla tanssillaan suorituksensa jälkeen.

Video Frimpongin showmiehen elkeistä kiersi eilen ympäri sosiaalisesta mediaa koko maailmassa. Olympialaisia seuranneet penkkiurheilijat ilahtuivat kovasti afrikkalaisen tempauksesta, hehkuttaen miehen onnellista asennetta vuolaasti.

– Ghanan Akwasi Frimpong rakastaa Peyongchangissa olemista. Kaiken lisäksi, katsokaa noita jalkoja, eräs fani naureskeli.

Frimpongin tarina köyhyydestä maailmankuuluksi olympiaurheilijaksi on varsin inspiroiva. Nuori mies pakeni Ghanan kurjia oloja vain 8-vuotiaana Alankomaihin, jossa hän oli aluksi laiton maahanmuuttaja.

Ghanalainen sopeutui kuitenkin yhteiskuitenkaan mainiosti ja oppi hollannin kielen nopeasti. Miehen urheilullinen lahjakkuus huomattiin pian koulussakin, jossa nuorukainen loisti muun muassa yleisurheilussa.

Frimpong oli päättänyt panostaa urhelijan uraan, ja niitti kansallisen tason menestystä yleisurheilussa. Välissä nuori mies opiskeli mainiolla menestyksellä arvostetussa Johan Cryuffin yliopistossa viestintää ja markkinointia.

Kaikesta menestyksestä huolimatta Frimpong ei ollut vieläkään Alankomaiden kansalainen. Välissä ghanalainen oli ehtinyt vaihtaa lajinsa kelkkailuun. Frimpong sai luotua hyvän suhteen Ghanan olympiajoukkueeseen, ja vanha unelma olympialaisissa kilpailemisesta oli jälleen elossa.

Frimpong myönsi vasta BBC:lle, että hän harkitsi vuosien mittaan jo urheilu-urasta luopumista ja siiviliuraan keskittymistä. Hänen vaimonsa kannustus sai hänet kuitenkin jatkamaan eteenpäin.

– Vaimoni sanoi, että en halua katsella sitä, että olet 99-vuotias ja valitat vieläkin siitä, ettet päässyt olympialaisiin. Eiköhän siis yritetä vielä, Frimpong naureskeli haastattelussa.

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia