Pohjois-Korean olympiajoukkueen pikaluistelija Jong Kwang Bom intoutui varsin epäurheilijamaiseen tempaukseen eilisissä miesten pikaluistelun 500 metrin karsinnoissa. Mies kaatui puolen kilometrin matkalla moneen kertaan ja yritti vielä kampata japanilaisen vastustajansa kädellään maassa maatessaan.

Bomin tyhmä veto johti välittömiin seuraamuksiin. Pohjoiskorealainen diskattiin heti, vaikka toistuvasti kaatuillut luistelija ei ollut muutenkaan pääsemässä erästään jatkoon.

Video hurjasta tapauksesta kiersi keskiviikkona viraalina Twitterissä. Tv-kamerat ikuistivat harvinaisen selvästi, kuinka Bom kurottaa Japanin Ryosuke Sakazumen luistimeen. Moni hämmästeli, kuinka Bom kehtasi yrittää niin kunniatonta temppua kansainvälisen yleisön edessä.

Michael King

@mhking
North Korean speed skater falls, tries to TRIP Japanese opponent!? Isn't that a quick way to lose a finger or three?