Venäjän osallistuminen tuleviin urheilun arvokisoihin on edelleen vaarassa. WADA:n mukaan venäläiset ovat edistyneet dopingtestauksensa uudistamisessa, mutta jäljellä on vielä yksi tärkeä ehto.

Maailman antidopingtoimiston WADA:n puheenjohtaja Craig Reedie vaatii Venäjän valtiota myöntämään, että se johti järjestelmällistä dopingohjelmaa Sotshin ja Rion olympialaisten aikana.

Jos venäläiset eivät suostu vaatimukseen, maan urheilijoiden osallistuminen tuleviin arvokisoihin on jälleen vaarassa.

Venäjän valtio ei ole vielä myöntynyt WADA:n vaatimuksiin. Antidopingjärjestön omat testaajat eivät ole vieläkään päässeet myöskään tarkastamaan dopingskandaalin keskiössä ollutta Moskovan antidopinglaboratoriota ja sen näytteitä.

Reedie valitteli tilannetta BBC:n haastattelussa. Urheilupomo uskoo venäläisten ylpeyden hidastavan heitä uudistusprosessin etenemisessä.

– Suurimmat häviäjät tässä ovat venäläiset urheilijat. Olemme yrittäneet suostutella heitä hyväksymään ehdot ja myöntämään se fakta, että heidän järjestelmällinen dopingin käyttönsä paljastettiin professori Richard McLarenin ja Samuel Schmidin johtaman tutkinnan toimesta. Tarjosimme Pyeongchangissa venäläisille virkamiehille, että tulisimme vierailulle Moskovan laboratorioon. Pyyntö taisi mennä kuitenkin kuuroille korville, Reedie manasi.

Lähde: BBC