Anthony Joshua ja Joseph Parker iskevät lauantaina yhteen ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelussa Cardiffissa. Asiantuntijoiden papereissa Joshua on ylivoimainen ennakkosuosikki.

Kahden voittamattoman iskijän kohtaamisessa 28-vuotias brittinyrkkeilijä Joshua puolustaa WBA-, IBF- ja IBO-liiton mestaruusvöitä. Uutta-Seelantia edustava Parker on WBO-liiton raskaan sarjan maailmanmestari. Kokenut nyrkkeilyvalmentaja Risto Meronen on vakuuttunut siitä, että Joshua ottaa lauantaina neljännen vyön itselleen.

− Iso kasa vöitä on pelissä. Kyllä mä näen, että tämä on ihan täysin Joshuan ottelu. En näe Parkerilla oikein mitään mahdollisuuksia. Joshua on nyrkkeilytaidoltaan ja kovuudeltaan etukäteen ajateltuna aivan eri luokassa, Meronen toteaa SuomiUrheilulle.

Joshua voitti olympiakultaa Lontoon kotikisoissa 2012, minkä jälkeen hän siirtyi ottelemaan paidattomana. Ammattikehässä jälki on ollut sanalla sanoen tyrmäävää, sillä kaikki 20 voittoa ovat tulleet tyrmäyksellä. Maailmanmestarina Joshua on tyrmännyt kovia nimiä. Dillian Whyten uran ainoa tappio tuli Joshuan käsittelyssä 2015. Raskasta sarjaa pitkään hallinneen Vladimir Klitshkon ura päättyi tappioon Joshuaa vastaan viime keväänä.

Joulukuussa 2016 WBO-liiton maailmanmestariksi nousseen 26-vuotiaan Parkerin tilastoissa on 24 voittoa, joista 18 on tullut tyrmäyksellä. Parkerin listalla ei ole kuitenkaan yhtä kovia nimiä kuin Joshualla. Kokoerokin on ottelussa Joshuan puolella, sillä pituudessa eroa on viisi senttiä ja ulottuvuudessa jopa 15 senttiä.

− Ihan kaikki puhuu Joshuan puolesta. Mitat, kokemus, kaikki ominaisuudet ovat Joshuan puolella. Paperilla en näe mitään, missä Parker voisi olla parempi. Hän on WBO-liiton mestari, mutta sillä ei ole kovin isoa merkitystä. Hän ei ole kohdannut näitä keulaliigan iskijöitä, Meronen muistuttaa.
Ottelijoiden lehdistötilaisuudessa itsevarma Joshua neuvoi ihmisiä lyömään veto puolestaan lauantain ottelussa. Nyrkkeilymaailmaa pitkän kokemuksen pohjalta arvioiva Meronen ei arvioissaan poikkea Joshuasta.

− Olen nähnyt kummankin viimeisimmät ottelut ja kyllä Joshua on eri luokassa. Jos minä löisin vetoa, niin en sitä kyllä Parkerin puolesta tekisi, Meronen naurahtaa.

Joshua vs. Parker on katsottavissa lauantaina 31.3. ilmaiseksi Viafree-palvelussa. Otteluilta alkaa klo 20.00.