Meksikolainen huippunyrkkeilijä Saul ”Canelo” Alvarez on jäänyt kiinni kielletystä aineesta, raportoi BoxingScene.

Lähteen mukaan Alvarez olisi kärähtänyt klenbuterolista. Kyseistä ainetta käytetään lähinnä eläinlääketieteessä, esimerkiksi hevosen astman hoidossa. Klenbuterolia ei käytetä ihmisten astman hoitoon.

Klenbuterolilla on anabolinen eli kudoksia kasvattava vaikutus. Siksi se on eräs yleisimmistä lihasmassan kasvattamiseen käytetyistä aineista. Klenbuterolia käytetään myös laittomana pihvilihan kasvattajana.

Alvarezin tiedotteen mukaan positiivinen testitulos selittyy pilaantuneella lihalla, joka on vaikuttanut kymmeniin urheilijoihin Meksikossa viime vuosien aikana.

– Nämä arvot ovat sen rajan sisällä, mitä voi odottaa saastuneen lihan syömisestä, tutkimuslaboratorio SMRTL:n johtaja Daniel Eichner sanoi.

Alvarez kiistää käyttäneensä kiellettyjä aineita.

– Olen urheilija, joka kunnioittaa urheilua. Tämä yllätti ja vaivaa minua, koska tällaista ei ole koskaan tapahtunut minulle. Teen kaikki tarvittavat testit, jotta selviän tästä kiusallisesta tilanteesta, Alvarez painotti.

Alvarez aikoo siirtää harjoitusleirinsä välittömästi Meksikosta Yhdysvaltoihin.

Alvarezin ja Gennadi Golovkinin on määrä iskeä yhteen 5. toukokuuta keskisarjan mestaruusottelussa. Näillä näkymin Alvarezin positiivisella tuloksella ei ole vaikutusta otteluun.