Ukrainalaiset pikajuoksijat Olesya Povkh ja Olha Zemlyak ovat joutuneet kilpailukieltoon dopingrikkeiden vuoksi.

Kaksikko antoi positiiviset dopingnäytteet viime vuonna ja heidät vedettiin sivuun juuri ennen Lontoon MM-kisoja (uutinen).

Ukrainan yleisurheiluliitto on antanut Zemlyakille kahdeksan vuoden mittaisen kilpailukiellon ja Povkhille neljän vuoden mittaisen pannan. Urheilijoiden käyttämän aineen nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Zemlyakille käry oli uran toinen, joten hän sai pidemmän tuomion. Hän oli voittamassa Ukrainan väreissä EM-kultaa Helsingissä 2012 naisten 4 x 400 metrin viestissä. Kahta vuotta myöhemmin hän ylsi 400 metrillä EM-hopealle Zürichissä.

Rion olympialaisissa urheilija oli 400 metrin finaalissa seitsemäs, mutta käryn vuoksi tulos on mitätöity. 28-vuotiaan juoksijan ura on pitkän kiellon myötä käytännössä ohi.

Povkh nappasi sisäratojen EM-kilpailuissa hopeaa 60 metrillä Belgradissa 2017. Urheilijan suoritus on hylätty ja hän joutuu palauttamaan mitalinsa.

Sen sijaan Povkh saa pitää Lontoon olympialaisten pikaviestissä voittamansa pronssin, MM-pronssinsa vuodelta 2011 ja Helsingissä vuonna 2012 voittamansa EM-hopean.

Lähde: insidethegames