Vapaaottelukonkari Mirko ”Cro Cop” Filipovic ottelee toukokuussa toista häkkikamppailun konkaria Roy Nelsonia vastaan Bellatorin otteluillassa. Varsin poikkeuksellisen tapauksen legendojen kohtaamisesta tekee se, että kroatialaisottelija kärsii paraikaa Yhdysvaltain antidopingjärjestön USADA:n langettamaa kilpailukieltoa.

Filipovic kärähti aiemmin steroidien käytöstä vuonna 2015. Kroatialainen oli tällöin UFC:n palkkalistoilla, mutta hän oli ilmoittanut yllättäen jäävänsä eläkkeelle juuri ennen dopingkäryä. Miehen UFC-sopimus purettiin pian kohun jälkeen.

Vaikka kärystä on jo useampi vuosi, on USADA:n langettama tuomio käytännössä edelleen voimassa. Jälkikäteen voimaan astunut rangaistus keskeytyi siihen, kun Filipovic lopetti kilpailemisen Yhdysvalloissa vuonna 2015. Sen jälkeen hän on jatkanut vapaaottelu-uraansa Japanissa Rizin FF -organisaation nimissä.

Toukokuussa Filipovic ottelee pitkästä aikaa Yhdysvalloissa, ja USADA:n sääntöjen mukaan dopingpannan pitäisi taas jatkua siitä hetkestä lähtien.

Bellator ei kuitenkaan aio noudattaa antidopingjärjestön ohjeita, ja järjestää ottelun kohusta huolimatta. Promootion toimitusjohtaja Scott Coker hämmästeli tapauksen nostattamaa kohua tuoreessa MMA Nyttin haastattelussa.

– Kuulkaas, Mirko otteli Japanissa Rizinissä viimeiset pari vuotta. USADA:lla on sopimus UFC:n kanssa. Miksi he eivät jahdanneet häntä Japaniin saakka kaksi vuotta sitten? Miksi tätä asiaa kyseenalaistetaan nyt? Heidän olisi pitänyt tarttua toimeen jo aikoja sitten. Mielestäni tämän kohun ajankohta on hieman kyseenalainen, Coker ihmetteli.

Lähde: MMA Nytt