Suomen ensimmäinen ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström palaa kehään ensi viikon perjantaina Helsingin kulttuuritalolla.

37-vuotias Wahlström puolustaa Helsingissä WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-vyötään ottelussa 34-vuotiasta yhdysvaltalaista Melissa St Viliä vastaan. SuomiUrheilu haastatteli Wahlströmin valmentajaa Risto Merosta otteluun valmistautumisesta.

MM-matsiin on aikaa viikon päivät. Minkälainen on Evan kunto tällä hetkellä?

– Kunto on mielestäni erinomainen tällä hetkellä. Eva on vahvassa kunnossa. Hän on harjoitellut ja tehnyt kaiken, mitä tämän ottelun eteen voi tehdä. Kiveäkään hän ei ole jättänyt kääntämättä, että olisi hyvässä kunnossa tämän ottelun tullessa.

– Nyt on edessä se pahin vaihe, eli painonpudotus ja se julkisuushässäkkä ennen ottelua. Nehän eivät ole kivoja, silloin kun pitäisi keskittyä otteluun. Mutta ne kuuluvat asiaan ja Eva on siihen tottunut, joten en usko että siinäkään mitään probleemia on.

Lempinimellä ”Little Miss Tyson” tunnettu Melissa St Vil asettuu vastaan. Minkälainen vastustaja kehään nousee?

– Sen mitä olen nähnyt ja totta kai yrittänyt katsoa kaiken mahdollisen, niin hän on oikein iloinen ja räväkkä likka. Nauravainen ihminen, eli siellä on nyt kaksi sellaista vastakkain. Ottaa touhun tosissaan ja on kuitenkin luonteeltaan iloinen, sellainen pilke silmäkulmassa. Odotan, että siitä tulee hyvä ottelu.

Onko jotain erityistä, johon olet valmentajana yrittänyt valmistautumisessa painottaa tätä vastustajaa varten?

– Kaikki asiat ovat hyvin kohdallaan. Olemme vähän valmistautuneet siihen, että hän tulee hyvin vahvasti päälle. Tätä voi odottaa, hän on elänyt ja kasvanut New Yorkissa kovassa nyrkkeilymaailmassa. Saattaa olla, että hän lähtee kovaa tulemaan päälle. Olemme keskittyneet siihen, että Eva saisi hänet pysäytettyä lennosta.

– Muuten ihan normaali tilanne ja valmistautuminen. Evalle täytyy aina korostaa sitä malttia, että ei lähdetä turhaan hosumaan ja hätäilemään.

St. Vil on otellut 16 kertaa, joista on tullut 10 voittoa, 2 tappiota ja neljä ratkaisematonta. Eva on ollut kolme vuotta hallitseva mestari, joka ei ole kärsinyt ammattilaisurallaan yhtään tappiota (yksi ratkaisematon vuonna 2011). Ennakkosuosikin paineet lienevät tässä tapauksessa kotikulmauksessa?

– Tässä on vähän sama tilanne etukäteen kuin Anthony Joshuan ja Joseph Parkerin ottelussa. Eva on selvästi parempi paperilla.

Anthony Joshuan ja Joseph Parkerin raskaan sarjan MM-ottelu käydään lauantaina 31. maaliskuuta. Ottelu on katsottavissa ilmaiseksi Viafree-palvelussa.