Venäläisuimari Julia Jefimova on joutunut pienimuotoisen skandaalin keskelle.

Jefimova pidätettiin joulukuun lopussa Los Angelisissa. Venäläisen Sport-Expressin tietojen mukaan uimarille sattui jonkinlainen onnettomuus humalassa ja poliisi korjasi hänet sen seurauksena talteen.

Tapaus sattui jo viime joulukuun 30.päivänä, mutta on noussut vasta nyt julkisuuteen.

Lehti on saanut väitteidensä tueksi myös virallisen pidätysasiakirjan, jonka mukaan Julia Jefimova-niminen henkilö on pidätetty klo 0.38 ”lievän rikkeen” vuoksi ja päästetty vapaaksi 5 000 dollarin takuita vastaan noin kuusi tuntia myöhemmin.

Jefimova itse kiistää koko tapauksen.

– Olen kunnossa. Olen valmistautumassa jälleen kilpailemaan. Media kirjoittaa asioista isoin otsikoin tarkistamatta faktoja. Älkää uskoko valheita, Jefimova sanoi.

Venäjän uimaliitossa ei asiasta tiedetty mitään.

– Emme tiedä mitään mistään pidätyksestä. Hän ei ole pyytänyt meiltä minkäänlaista apua, liiton lehdistöpäällikkö sanoi Sport-Expressille

25-vuotiaan Jefimovan tausta on ennen nykyistäkin tapausta melko värikäs.

Hän on kärsinyt kertaalleen 16 kuukauden dopingrangaistuksen, jonka sai lokakuussa 2013. Palattuaan uintialtaisiin vuoden 2015 alussa, ehti hän olla ”kuivilla” noin vuoden kunnes antoi tammikuussa 2016 jälleen positiivisen dopingnäytteen.

Tällöin näytti, että ovi Rion 2016 olympialaisiin olisi ollut venäläiseltä suljettu, mutta viime hetkellä ennen kesäkisoja Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS kuitenkin hyväksyi hänen valituksensa. Tuloksena Riosta oli lopulta kaksi olympiahopeaa.

Jefimovalla on lisäksi lukuisia mitaleja MM- ja EM-tasoilta.