Helsingin olympialaissa kultamitalin voittanut painilegenda on kuollut – ”Hänen uransa jätti inspiroivan perinnön”

© Kuva: Getty Images

Vuoden 1952 Helsingin kesäolympialaisissa kultaa vapaapainissa voittanut amerikkalainen painija Bill Smith on kuollut 89-vuotiaana. Yhdysvaltain painiliitto kunnioitti miehen muistoa hienolla muistotiedotteella.

Amerikkalaislegenda saavutti ansiokkaan uransa mittaan todella paljon urheilullista menestystä. Vuoden 1952 Helsingin olympiakullan lisäksi kaksi yliopistosarjan NCAA:n mestaruutta. Miehen voittamattoman yliopistouran ottelutilastoksi jäi 52 voittoa ja vain yksitasapeli.

Smith saavutti myös AAU:n kansallisen mestaruuden kolme kertaa. Huippupainija voitti myös vuoden 1956 olympialaisten Yhdysvaltojen karsintakilpailut, mutta ei voinut osallistua enään olympialaisiin aloitettuaan valmentajauransa jo muutama vuosi aiemmin.

Vuonna 1978 Smith valittiin Yhdysvaltain painin Hall of Fame -kunniagalleriaan.

Kilpailu-uransa jälkeen Smith panosti uraan painivalmentajana. Jenkkitähti niitti vakuuttavia tuloksia nuorten tulevaisuuden toivojen luotsina johtaen muun muassa Illinoisin Rock Islandin lukiojoukkueen kansalliseen mestaruuteen.

Hän oli mukana rakentamassa myös San Fransiscon kreikkalais-roomalaisen olympiapainikerhon toimintaa, ja pian salista nousi yksi lajin johtavista opinahjoista.

Yhdysvaltain painiliitto USA Wrestling ylisti Smithin perintöä vuolaasti lauantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

– Hänen legendaarinen uransa opiskelijaurheilijana, olympiaurheilijana ja valmentajana jätti inspiroivan perinnön. Haluaisimme tarjota syvimmät osonottomme Smithin läheisille Hall of Famen puolesta, tiedotteessa tunnelmoitiin.

Lähde: Inside The Games


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.