NFL:n Carolina Panthersin keskushyökkääjä Christian McCaffrey käytti urheilullisia lahjojaan viikonloppuna varsin upeaan tarkoitukseen. Amerikkalaisen jalkapallon tähtipelaaja pelasti sivullisen hengen karmeassa onnettomuudessa patikoidessaan Coloradon maastossa.

McCaffrey oli vaeltamassa pelitoverinsa Michael Mannin ja myös San Fransisco 49rsin riveissä pelaavan veljensä Max McCaffreyn kanssa Coloradon haastavassa vuoristossa. Miehet sattuivat todistamaan 72-vuotiaan ulkoilijan Dan Smoker Sr.:n tipahtavan yllättäen erään kallion reunalta alas. Pudotus oli useita metrejä pitkä.

NFL-tähti ryntäsi heti alas jyrkännettä tarkastamaan vanhuksen tilaa. McCaffrey kykeni liikkumaan vaikeassa maastossa sujuvasti huippu-urheilijan ominaisuuksiensa ansiosta. Tähtipelaaja pääsi alas Smokerin luokse ja soitti välittömästi hätänumeroon.

McCaffrey teki parhaansa pitääksen kivuissaan kärsivän vanhan miehen vakaassa asennossa ensihoitajien saapumiseen saakka. Kun Smokerin hengitys pysähtyi hetkeksi, aloitti NFL-huippu välittömästi ensi avun.

Vanhus kiidätettiin sairaalaan ja hän säilyi hengissä. Mies on vakaassa tilassa teho-osastolla, vaikka hän kärsikin useita murtuneita luita ja sisäisiä verenvuotoja sekä aivoverenvuotoja. McCaffreyn ripeä toiminta pelasti todennäköisesti Smokerin hengen.

McCaffrey kertoi Panthersin verkkosivujen haastattelussa kamalan onnettomuuden olleen yksi elämänsä traumaattisimmista tapahtumista. Tähtihyökkääjä kertoi toimineensa tilanteessa täysin vaistonvaraisesti.

– Tuntui, niin kuin hän olisi ollut ilmassa ainakin kymmenen sekuntia. En ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa, jos ajatellaan sitä ääntä kun hän osui maahan ja vammojen määrää. Olimme shokissa, McCaffrey taivasteli.

NFL-huiput kävivät myöhemmin vierailulla Smokerin perheen luona sairaalassa. Smokerin poika Dan Smoker Jr. hehkutti tähtipelaajien esimerkillistä toimintaa urhoolliseksi Twitter-päivityksessään.

Dan Smoker

@dsmokexu
Michael Mann, @run__cmc and @notoriousmax25 are great football players, but even better humans. Yesterday, they helped save my dads life after he fell off of Castle Rock. They comforted my son when he was alone. Then showed up at the hospital to check in. @AdamSchefter @espn