31-vuotias kevytsarjan kamppailija amerikkalainen Nick Newell syntyi ilman toista kättä. Kehitysvamma ei estänyt miestä kuitenkaan nousemasta ammattilaisvapaaottelijaksi. Jenkkiottelija sykähdytti viikonloppuna kamppailumaailmaa ottamalla taas uuden näyttävän voiton.

Täysin terveitä ja esteettömiä miehiä vastaan kovan luokan ammattilaipromootioissa otteleva Newell voitti Sonny Luquen ensimmäisen erän takakuristuksella perjantaina Legacy Fighting Alliancen otteluillassa Teksasissa. Amerikkalaisnousukas laittoi ottelulle lopun vain kahdessa minuutissa, ja julisti heti seuraavan tavoitteensa.

– UFC, olen tulossa ja tehän vittu tiedätte sen. Olen yksi maailman parhaista ottelijoista, ja olen voittanut 14 kertaa todistaakseni sen, Newel latasi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Jonnyboy

@JBNeverDies
Nick Newell Wins Sub R1
#LFA35

Newell ei ole todellakaan antanut kehitysvammansa häiritä kamppailu-uraansa. Vaikka miehen vasen käsi loppuukin hieman kyynärpään jälkeen, on hän harjoitellut kamppailulajeja aivan lapsesta saakka.

Fyysisestä puutteestaan huolimatta nuorukainen aloitti kamppailijan matkansa liittymällä lukionsa painiseuraan. Newell saavutti yli 300 voittoa painissa lukiossa ja yliopistossa, vaikka painissa käsillä tehtävien otteiden merkitys on erityisen suuri.

Amerikkalaiskamppailija päätti siirtyä vapaaotteluun 2000-luvun alkupuolella. Voitettuaan viisi amatööriottelua ja hävittyään yhden Newell sai mahdollisuuden nousta ammattilaiseksi. Mies niitti useita voittoja alasarjoissa, ja nousi hiljalleen kohti isomman kokoluokan otteluiltoja.

Vuonna 2011 Newell teki sopimuksen suuren amerikkalaisen promootion World Series of Fightingin kanssa. Hän voitti organisaation riveissä neljä ottelua ja hävisi vain yhden. Ainoa hävi tuli kevytsarjan mestarin Justin Gaethjen käsittelyssä.

WSOF-sopimuksensa jälkeen Newell ilmoitti jäävänsä eläkkeelle ammatilaisuraltaan. Mies palasi kuitenkin yllättäen häkkiin perjantaina 9. maaliskuuta, täynnä uutta tarmoa ja tavoitteenaan ura UFC:ssä.

Lähde: Bloody Elbow