Texas Wesleyanin yliopiston baseball-joukkueen päävalmentaja Mike Jeffcoat on saanut potkut hämmentävän tempauksensa jälkeen. Media sai tietoonsa Jeffcoatin evänneen huippulupaus Gavin Bellin hakemuksen yliopistoon vain sen perusteella, että nuorukainen ei pääsisi huumetestejä läpi kotikaupunkinsa Coloradon uusien kannabislakien vuoksi.

Marihuanan myyminen ja ostaminen laillistettiin viime vuonna Coloradon osavaltiossa. Lahjakas baseball-lupaus Gavin Bell on kotoisin osavaltiosta, mutta ei ole koskaan jäänyt kiinni huumausaineeksi useissa osavaltioissa luokiteltavan aineen käytöstä.

Arvostetun Texas Wesleyanin yliopiston baseball-luotsi Jeffcoat katsoi kuitenkin oikeudekseen hylätä huippulupauksen hakemuksen kouluun vain sen perusteella, että Coloradon vapaamieliset lait eivät sopineet hänen omaan poliittiseen näkökantaansa.

Jeffcoat tyrmäsi Bellin hakemuksen nuorukaiselle lähettämässä sähköpostissaan, joka vuosi vasta medialle.

– Kiitoksia mielenkiinnostasi ohjelmaamme kohtaan. Emme kuitenkaan valitettavasti rekrytoi pelaajia Coloradon osavaltiosta. Liian monella heistä on ollut vaikeuksia päästä läpi huumetesteistämme. Voit kiittää tästä liberaaleja poliitikkojanne, Jeffcoat latasi viestissään.

Baseball-valmentajan lausunnosta nousi välittömästi suuri kohu. Texas Wesleyanin yliopisto joutui niin rankan mediamyllytyksen kohteeksi, että se päätti hankkiutua ongelmasta eroon ja antaa potkut Jeffcoatille.

– Mike Jeffcoat ei ole enää Texas Wesleyanin yliopistin työntekijä. Päätimme erottaa hänet suvaitsemattomien kommenttiensa vuoksi. Me arvostamme suvaitsevaisuutta ja hyväksymistä. Jos tämä nuori mies katsoo tätä lähetystä, haluan hänen tietävän, että hänen [Jeffcoatin] kommentit eivät missään nimessä kuvasta tämän yliopiston arvoja, yliopiston puheenjohtaja Frederick Slabach vakuutti opinahjon tiedotustilaisuudessa.

Lähde: Denver Post