Kommentti: Paperilla Anthony Joshuan pitäisi voittaa helposti – Joseph Parker voi kuitenkin yllättää henkisellä vahvuudellaan

© Kuva: Getty Images

Nyrkkeilyn raskassarjan suurin tähtinimi Anthony Joshua kohtaa tänä lauantaina uusiseelantilaisen huippuhaastajan Joseph Parkerin. Pelissä ovat IBO-, IBF-, WBA- ja WBO-liittojen MM-vyöt.

Reilusti kokeneemman ja kovempia vastuksia kohdanneen Joshuan tulisi paperilla voittaa helposti. Monet asiantuntijat eivät ole antaneet Parkerille juurikaan mahdollisuuksia päihittää terävästä tekniikasta ja voimastaan tunnettua britti-iskijää.

Asia ei ole kuitenkaan välttämättä niin yksinkertainen. Parkerilta löytyy kaikki ominaisuudet ja aseet, joita suureen yllätykseen vaaditaan.

Uusiseelantilaisen teknisyys ei vedä lähimainkaan vertoja Joshualle, mutta hänen taistelutahtonsa on jopa aliarvostetulla tasolla. Vaikka miehen ottelutilastoista ei löydy paljoakaan brittivastuksensa kaltaisia huippunimiä, on lista täynnä kovia tyrmäyksiä ja rankkoja 12-eräisiä taisteluvoittoja.

Samoalaistaustainen pugilisti voi kestää kehässä yllättävän pitkään ja kaivaa Joshuasta parhaimmillaan pistevoiton.

Parker on pysynyt brittitähden tavoin voittamattomana koko 24 ottelun ammattilaisuransa ajan. Tällainen kestävyys kertoo jotain miehen kyvyistä ja henkisestä vahvuudesta.

Joshuan tyrmäysvoimaa ja teknistä vahvuutta on syytä arvostaa. Ansioluetteloon mahtuu vakuuttavia tyrmäyksiä muun muassa Dillian Whytesta, Carlos Takamista ja Vladimir Klitshkosta.

Brittitähti on tyrmännyt kaikki vastustajansa. Väkivahvan entisen olympiavoittajan mahtavuutta kehässä on mahdoton kiistää.

Joshua ei ole kuitenkaan täydellisen virheetön nyrkkeilijä. Kuten kaikilla, hänkin voi sortua hitaaseen ajatteluun ja erheisiin kehässä.

Lauantainen huippumittelö Walesin Cardiffissa saattaa tarjota tasaisemman ottelun kuin voisi aluksi kuvitella.

Turvallinen valinta vedonlyöntikortille olisi Joshua. Britillä on allaan tyrmäysvoitto Takamista, ja Parkerilla taas nihkeä pistevoitto Hughie Furysta.

Varma Cardiffin pääottelun tuloksesta on kuitenkaan mahdoton olla. Parkerin taistelutahto antaa ottelulle kutkuttavan mielenkiintoisen muuttujan.

Parker saattaa kestää englantilaisen painavaa nyrkkiä odotettua paremmin. Jos ottelu alkaa näyttää siltä, ettei Joshua onnistukaan tyrmäämään Parkeria, voi raskassarjan huippukohtaamisesta tulla varsinainen trilleri.

Tuukka Hyttinen, SuomiUrheilu
@HyttinenT