Salibandyliitto on päättänyt perua miesten Divarin O2-Jyväskylän ja ÅIF:lle langettamansa sopupelirangaistukset. Seurat saavat menettämänsä sarjapisteensä takaisin ja joukkueiden valmentajien kilpailukieltoja lyhennettiin.

Salibandyliigaa kohahdutti aiemmin erikoinen tapaus, jossa kaksi kotimaista 1. divisioonan joukkuetta jäivät kiinni ottelunsa lopputuloksen sopimisesta. Jyväskyläläinen O2 ja sipoolainen ÅIF väänsivät 18. helmikuuta pelatun ottelunsa maalittomana lähes varsinaisen peliajan loppuun.

Ennen pelin viimeisiä minuutteja ÅIF:n valmentaja Sebastian Freudenthal sopi O2:n nokkamiehen Ilkka Peltosen kanssa ottelun lopputuloksen manipuloinnista. Valmentajat päättivät yhdessä pelata ottelun maalittomana loppuun asti, jotta ottelu menisi jatkoajalle.

Joukkuuet saivat tempauksen myötä tärkeät sarjapisteet jatkoajasta. Sopupelistä saatiin paljon näyttöä niin todistajilta ja videolta.

Kummatkin saivat tuntuvat rangaistukset, mutta valittivat tuomioista. Salibandyliiton valituslautakunta hämmästytti lajikenttää kumoamalla rangaistukset ja palauttamalla seuroille tärkeät pisteet.

Kohupäätöksen myötä O2-Jyväskylä nousee Divarin sarjataulukossa sijalle 11, eikä joudu karsimaan sarjapaikastaan ensi vuodelle.

Kummankin valmentajan pitkiä kilpailukieltoja lyhennettiin samalla reilusti. Alun perin sekä Freudenthalille että Peltoselle lätkäistiin vuoden pannat, mutta valituslautakunta leikkasi niitä merkittävästi.

Kummatkin valmentajat pääsevät nyt takaisin joukkueidensa peräsimiin jo ensi syksynä. Peltosen kilpailukielto päättyy syyskuussa, ja Freudenthalin marraskuussa.

O2:n johtomies Peltonen oli valituslautakunnan kiistanalaisesta ratkaisusta ymmärrettävän mielissään. Salibandykonkari sätti samalla joukkueensa onnetonta kautta.

– Viimeksi kuluneet neljä viikkoa ovat vieneet niin paljon energiaa, etten enää edes jaksaisi lähteä uuteen valitusprosessiin. Minulle tärkeintä on nyt, että joukkue saa mielenrauhan ja pääsee kesälomalle, minne joukkue peliesitystensä perusteella kuuluu, Peltonen kertoi O2:n tiedotteessa.