Turussa 5.kesäkuuta kilpailtavan Paavo Nurmi Gamesin miesten keihäskisassa on tarjolla melkoinen palkintobonus.

Jos nimittäin kilpailun voittajan tulos ylittää tällä hetkellä voimassa olevan, Aki Parviaisen Suomen ennätyksen, 93,09, saa siitä palkinnoksi saaren Turun saaristosta.

Asiasta kertoi Paavo Nurmi Gamesin toimitusjohtaja Jari Salonen Urheiluliiton tiedotteessa.

Lajin saksalaiset huippunimet, viime vuoden Lontoon maailmanmestari Johannes Vetter ja Rion 2016 olympiavoittaja Thomas Röhler ovatkin jo varmistaneet osallistumisensa ja ovat palkinnosta innoissaan.

– Onko tämä totta? Siis oikea saari. Tosi hurjaa, ilman muuta haluan voittaa sen, Vetter sanoi bonuksesta kuultuaan.

– Toivon mukaan saari on niin iso, että sinne mahtuu sauna. Tuollainen motivoi ehdottomasti. Se on taas yksi erittäin hyvä lisäsyy kilpailla Turussa, totesi puolestaan Röhler.

Molemmilla saksalaisilla on rutkasti potentiaalia kovaan tulokseen, sillä molempien viime vuonna heitetyt ennätykset ovat Parviaisen Suomen ennätystä paremmat, Vetterillä 94,44 ja Röhlerillä 93,90.

Suomen ykköstykkinä kisassa on Tero Pitkämäki, jonka edellisestä 90 metrin ylityksestä on kulunut jo hieman aikaa. Se tapahtui Lapinlahdella 2007, jolloin tulos oli 91,23. Miehen ennätys on pari vuotta aiemmin Kuortaneella syntynyt 91,53.

– Aika kauas Turussa saa heittää, jos meinaa voittaa. Siellä on kova kilpailu ja hyvä heittoalusta, joka ei petä alta. Voittotulos alkaa varmasti yhdeksiköllä, Pitkämäki ennakoi tulevaa kilpailua.

Myös suomalaiskonkari hämmästeli palkintobonusta

– Jos omalta kohdalta kaikki menee hyvin kesään asti, 90 metrin heitto on mahdollinen. Saarikin kelpaisi, on se kova bonus.

Paavo Nurmi Gamesista on muutamassa vuodessa tullut paitsi Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) World Challenge -sarjan kärkipään kilpailu, myös keihäänheittäjien mekka. Turkuun lajin kärkinimiä ei tarvitse erikseen houkutella.

Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedote