Englantilainen Owen Pick, 26, osallistuu Pyeongchangissa huomenna alkavien paralympialaisten lumilautailuun. Hänen vammautumistarinansa on melko karu.

Barton Millsista, läheltä Cambridgen kaupunkia kotoisin oleva Pick jätti koulunsa kesken jo 16-vuotiaana ja liittyi brittiarmeijaan. Ensimmäinen komennus Afganistaniin oli kuitenkin koitua hänen kohtalokseen.

Nuori mies käveli Helmandin maakunnassa suoraan tienvarsipommiin. Kaksi päivää myöhemmin hän heräsi sairaalasta oikea jalka pirstaleina.

– Lääkärit saivat jalan pelastettua, mutta leikkauksienkaan jälkeen se ei toiminut kunnolla ja kivut olivat jatkuvasti hirveitä, Pick kertoo The Sunin haastattelussa.

Lopulta reilun vuoden kuluttua tapahtuneesta lääkärit ehdottivat nuorelle miehelle jalan amputoimista. Pick päätti suostua siihen.

– Se oli paras päätös, jonka olen koskaan tehnyt, sain jälleen elämäni takaisin. Pystyin jälleen kävelemään, kivut häipyivät ja kolmen kuukauden kuluttua olin jo Espanjassa kiipeilemässä, Pick hehkutti.

Suurempaa oli vielä luvassa, kun hän ilmoittautui armeijan jälkeen lumilautailukurssille. Lopulta Pick löysi itsensä kilpailemasta lajista ja nyt hän edustaa maataan paralympialaisissa.

Tavoite kisoissa on kirkas.

– Haluan päästä Etelä-Koreassa palkintopallille. Muuten sinne menemisessä ei ole järkeä, Pick toteaa.