Ruotsalaiset ampumahiihtäjät menestyivät Pyeongchangin talviolympialaisissa mainiosti. Kotiin tuomisena oli kaksi kultaista ja kaksi hopeista mitalia, sekä lisäksi liuta sijoituksia kymmenen parhaan joukossa.

Maajoukkueen päävalmentaja Wolfgang Pichler on kuitenkin menestyksestä huolimatta kaikkea muuta kuin tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen.

Syy tähän löytyy ruotsalaisten vaatimattomasta menestyksestä lajin maailmancupissa.

Paras ruotsalainen cupin yhteispisteissä on tällä hetkellä 25.sijalla oleva Fredrik Lindström. Esimerkiksi olympialaisissa henkilökohtaisen hopeamitalin napannut Sebastian Samuelsson on vasta sijalla 50. Naisissa paras on Mona Brorsson sijaluvullaan 41.

Viikonloppuna Kontiolahdella kilpaillaan henkilökohtainen sprintti ja yhteislähtö. Ruotsalaisten sijoilla ei sunnuntaiseen yhteislähtöön näyttäisi pääsevän suoraan kuin Lindström, sillä vain cupin 25 parasta saavat varman paikan siihen. Muut viisi kisaan pääsevää ratkaistaan sprintin sijoitusten perusteella.

Pichler onkin tilanteesta raivoissaan. Hän pitää käsittämättömänä, ettei olympialaisia lasketa ollenkaan mukaan maailmancupin pisteisiin.

– Se on täyttä p*skaa, skandaali! Niin typerää. Tärkein kilpailu neljään vuoteen ei merkitse mitään, Pichler raivosi Aftonbladetin mukaan.

– Olympialaiset ovat olympialaiset, mutta ei sieltä saa rahaa tai pisteitä, se on niin typerää, hän jatkoi.

Tilanteella voi olla myös kauaskantoisempikin merkitys Ruotsin maajoukkueen tulevaan toimintaan. Maailmancupin viisi parasta maata saa nimittäin yhden lisäpaikan ensi kaudelle. Jos olympialaisten tulokset olisi laskettu mukaan pisteisiin, olisi maalla ollut erinomaiset mahdollisuudet nousta tuohon joukkoon.