NFL:n New Orleans Saintsin joukkueen cheerleader Bailey Davis sai vasta potkut työstään liian paljastavien Instagram-kuvien vuoksi. Nyt nainen haastoi entisen työantajansa oikeuteen työpaikkasyrjinnän vuoksi.

Saints antoi alun perin kenkää Davisille hänen rikottua joukkueen käyttäytymissääntöjä. Davis oli ladannut Instagram-tililleen kuvan, jossa hän poseeraa paljastavissa pitsialusvaatteissa.

Joukkueen käytössäännöt kieltävät cheerleadereilta alastonkuvien, puolialastomien kuvien ja alusvaatekuvien jakamisen sosiaalisessa mediassa.

Saints syytti Davisia myös joukkueensa pelaajien järjestämiin juhliin osallistumisesta. Kyseinen asia on myös cheerleadereille asetettujen sääntöjen vastaista.

Davis ei kuitenkaan pitänyt kieltoa tarpeeksi hyvänä syynä potkuille, ja päätti viedä asian oikeuteen.

Cheerleader perustelee kannettaan sillä, että joukkueen käytössäännöt asettavat käytännössä miehille ja naisille eri säännöt. Davisin mielestä kyseessä on sukupuoleen perustuva syrjintä.

Saintsin joukkueen asianajajat olivat asiasta eri mieltä. Heidän mukaansa kyseiset käyttäytymissäännöt ovat hyvin tavallisia ammattiurheilun maailmassa, eivätkä ne ole heidän mielestään naisiin kohdistuvaa syrjintää.

Lähde: CTV News