Mäkihyppylegenda Janne Ahonen pettyi pahasti Hiihtoliiton ratkaisuun olla jatkamatta mäkimaajoukkueen päävalmentaja Andreas Mitterin sopimusta, Ilta-Sanomat uutisoi.

Itävaltalainen Mitter ei jatka Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajana. Keväällä 2016 alkanut pesti päättyy tulevana viikonloppuna.

Mitterin sopimuksessa oli optio, mutta Hiihtoliitto ei jatka valmentajan kontrahtia. Ahonen ei ole ratkaisuun tyytyväinen.

– Tilanne näyttää varsinkin nyt erittäin surulliselta, kun valmentaja pannaan vielä pihalle. Andy toi uutta näkökulmaa ja uusia asioita, ja sitten kun hän ja joukkue ovat oppineet ymmärtämään toisiaan, valmentaja viedään pois porukasta. Kaikki oli lopulta yhtä tyhjän kanssa, Ahonen manasi Ilta-Sanomille.

Ahosen mukaan Mitterin antama tieto oli arvokasta etenkin nuorille mäkimiehille.

– Andyn kaikesta arvokkain oppi nuorille ja epävarmoille kavereille oli se, ettei treenaaminen Keski-Euroopassa ole yhtään sen kummoisempaa kuin täällä Suomessa. Nuoret joutuvat koko ajan kuulemaan, että suomalaiset treenaavat muka päin persettä ja muuta, Ahonen sanoi.

40-vuotias mäkikotka on harmissaan siitä, ettei Hiihtoliitto ole panostanut mäkihyppyyn tarpeeksi paljon. 2000-luvun alussa suomalaiset menestyivät mäkihypyssä hienosti ja toivat rahaa liiton kassaan.

– Siihen aikaan mäkihyppy menestyi ja toi rahaa. Se mäkihypyn tuoma raha, joka ennen meni muun muassa B- ja juniorimaajoukkueisiin, sillä pelastettiin Suomen hiihto. Hiihdolla menee nyt hienosti, ja se on helkkarin hieno homma. Se on tärkeää koko suomalaiselle urheilulle, mutta oman menestyksemme myötä pelastimme muut ja tuhosimme tulevaisuuden omasta lajistamme, Ahonen arvioi.

Ilta-Sanomien alkuperäinen juttu löytyy täältä.