Saksalainen tutkija ja lakimies Christof Wieschemann on julkaissut verkkosivuillaan avoimen kirjeen Pyeongchangin olympialaisissa urheilleille. Wieschemann on toiminut muun muassa Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) kisoista sulkeman venäläisen hiihtotähden Aleksandr Legkovin asianajajana.

Hän vetää kirjeessä olympialaisten menestyjiltä voimakkaasti mattoa alta.

– Olympialaiset ovat ohi ja toivottavasti nautitte osallistumisestanne. Toivottavasti menestyitte ja olette iloisia mitaleistanne. Jos näin teitte, olen pahoillani, mutta voittonne ei koskaan tule olemaan täydellinen, saksalainen kirjoittaa.

– Olisin toivonut, että olisitte voineet kilpailla Venäjän parhaita urheilijoita vastaan. Nyt ette koskaan tiedä olisitteko voittaneet mitalinne Viktor Ahnia, Anton Shipulinia, Sergei Ustjugovia tai Aleksandr Legkovia vastaan, Wieschemann jatkoi.

Lakimiehen mukaan Pyeongchangin olympialaiset eivät menneet sääntöjen mukaan

Legkov voitti 50 kilometrin kuninkuusmatkan olympiakultaa Sotshin olympialaisissa 2014, mutta KOK mitätöi tuloksen ja langetti hänelle elinikäisen olympiakiellon. Myöhemmin urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS kumosi päätöksen. Pyeongchangiin Legkovia ei kuitenkaan päästetty.

Lue Wieschemannin kirje kokonaisuudessaan täältä