Yksi naistenniksen suurimmista legendoista kautta aikojen, Martina Navratilova, kertoo olleensa shokissa saatuaan tietää miespuolisen kollegansa, John McEnroen palkkion Wimbledonin tennisturnauksen kommentoinnista.

Brittien yleisradioyhtiö BBC maksoi aiemmin tulleiden tietojen mukaan McEnroelle 150 000-199 999 Englannin punnan (noin 170 000-230 000 euron) haarukassa olleen palkkion kahden viikon työrupeamasta.

Samaan aikaan Navratilovalle maksettiin hänen omien sanojensa mukaan vain 15 000 puntaa (noin 17 000 euroa).

– Se oli shokki, koska John McEnroe sai vähintään 150 000 ja minä sain 15 000, ja ellei hän tee melkoista määrää enemmän jotain muuta Wimbledonin lisäksi, saa hän vähintään kymmenen kertaa enemmän rahaa kuin minä, Navratilova toteaa maanantaina Britanniassa televisioidussa Panorama-tv-ohjelmassa.

Ohjelmassa käsiteltiin sukupuolten välisiä palkkaeroja BBC:ssa.

Navratilovan mukaan BBC valehteli hänelle vakuuttaessaan palkkion olevan sama kuin vastaavaa työtä tekevän miehen.

BBC:n edustajan mukaan palkkaerolle oli kuitenkin perusteltu syy.

– Martina oli yksi satunnaisista kommentaattoreista, jonka kanssa sovittiin tietystä määrästä työtä tietyllä palkkiolla. Me uskomme hänelle maksettavan summan vastaavan hänen työmääräänsä, lähetyskokemustaan, profiiliaan sekä ammattititaitoaan, edustaja kertoi ja jatkoi:

– Johnin sopimus on täysin erilainen. Hänen kanssaan on sovittu, että hän on käytettävissä koko turnauksen ajan.

Edustajan mukaan McEnroen tehtävät ja työmäärä ovat huomattavasti Navratilovan vastaavia suuremmat. Lisäksi häntä pidetään yleisesti lajin parhaana kommentaattorina, jonka vuoksi miehen palkkio on mitä se on.

BBC:sta vakuutetaan, ettei palkkion suuruuden syynä ole sukupuoli.

Lähde: Daily Express