Pyeongchangin olympialaisten ampumahiihtoviestissä Ruotsin kultajoukkueessa ollut ja takaa-ajossa hopeaa napannut Sebastian Samuelsson, 20, kertoo Twitter-tilillään aikovansa boikotoida 20-25.3. Venäjän Tjumenissa käytäviä maailmancupin osakilpailuja. Hän vihjasi asiasta jo olympialaisten aikaan (uutinen).

– Olen päättänyt boikotoida maailmancupin päätöstä Venäjällä. Maan, jolla ei ole toimivaa antidopingorganisaatiota ei pitäisi voida järjestää kansainvälisiä kilpailuja. Olen myös huolestunut omasta turvallisuudestani, sekä mahdollisesti Venäjälle jätetyistä dopingnäytteistä, Samuelsson kirjoitti.

Ruotsalainen viittasi kirjoituksessaan Venäjältä saamiinsa uhkauksiin, kun hän ensimmäisen kerran arvosteli Kansainvälisen ampumahiihtoliiton (IBU) päätöstä myöntää kilpailut venäläisille.

– He kirjoittivat odottavansa minua siellä. En myöskään ole innoissani ajatuksesta joutua dopingtestiin siellä. He ovat manipuloineet testejä aiemminkin, Samuelsson totesi Expressenille.

Ainakin Tsekin, Yhdysvaltain ja Kanadan joukkueet aikovat myös jäädä pois päätösviikonlopun kilpailuista.

Sebastian Samuelsson

@SebbeSamuelsson
Har bestämt mig för att bojkotta VC-avslutningen i Ryssland. Nationer utan en fungerande antidopingorginisation ska inte ha tävlingar på internationell nivå. Dessutom orolig för säkerheten både för mig själv och för de dopingtester som lämnas i Ryssland.