Juuri ampumahiihdon maailmancupin voittaneen Kaisa Mäkäräisen taustajoukoissa käy myllerrys. Urheilutähden suksihuollosta vastannut Jarkko Siltakorpi palaa päivätyöhönsä eikä voi olla yhtä tiiviisti ampumahiihdon maajoukkueen mukana.

Suomen ampumahiihdon maajoukkueessa tapahtuu ensi kaudeksi paljon muutoksia. Joukkueessa vaihtuu muun muassa päävalmentaja. Antti Leppävuoren aiemman vetovastuun ottaa jatkossa Jonne Kähkönen.

Mäkäräisen avopuoliso ja suksihuoltaja Siltakorpi joutuu palamaan vuoden virkavapaaltaan päivätyöhönsä opettajaksi. Siltakorpi kuitenkin jatkaa maajoukkueen mukana työkiireidensä rajoissa.

Maailmancupin kristallipallon viikonloppuna saavuttaneen Mäkäräisen mukaan kyseessä on suuri muutos, joka vaikuttaa harjoitteluun ja kilpailuun merkittävästi.

– Se vaikuttaa paljon. Tämä ei ole yksilölaji. Suoritukseen vaikuttaa valmentajien, hierojan ja huoltajien tekemiset. On turha treenata kesää, jos se joukkue ei talvella toimi tarpeeksi hyvin, Mäkäräinen arvioi Ylen haastattelussa.

Lähde: Yle