Australialainen Jacinda Barclay ei säästele sanojaan kuvaillessaan kenties maailman kohutuinta urheilusarjaa.

Tällä hetkellä Barclay pelaa australialaista jalkapalloa kotimaansa naisten pääsarjassa. Urheilijalla on kokemusta myös amerikkalaisesta jalkapallosta, jota hän pelasi aiemmin Yhdysvalloissa.

Lingerie Football League perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 2009 miesten pelaaman NFL:n vastavoimaksi. Merkittävänä erona tosin on se, että naispelaajien yllä on todella niukka vaatetus eli bikinit.

Lingerie Football League vaihtoi nimensä valtavan painostuksen alla Legends Football Leagueksi vuonna 2013, mutta käytännössä mikään ei ole muuttunut.

Sarjan tähtipelaajiin lukeunut Barclay kuvailee kauhukokemuksiaan Players Voicessa.

– Pelinrakentajana pelaaminen Chicago Blississä oli hieno kokemus lukuun ottamatta täysin epäkunnioittavaa tapaa, jota kohtasimme taistelussa tasa-arvon puolesta. Sarjan nimen vaihtaminen ei muuttanut mitään, Barclay kirjoittaa.

Barclay koki, että häntä ja muita sarjassa pelaavia naisia käytettiin hyväksi.

– Meitä käytettiin tuloja tuottavina seksiobjekteina ja halusin, että meitä kunnioitettaisiin ammattimaisina urheilijoina.

Barclayn mukaan harva uskalsi kritisoida asioita ääneen, koska he pelkäsivät saavansa potkut.

– Mielestäni pelaajia käytettiin hyväksi, koska emme saaneet rahaa. Ehdotin pelaajille, että meidän pitäisi iskeä yhdessä vastaan. Pelaajat eivät kuitenkaan lähteneet mukaan, koska he pelkäsivät seurauksia, Barclay toteaa.

Barclayn kirjoitus löytyy kokonaisuudessaan täältä.