© Kuva: Getty Images

UFC-ottelija kävi erikoisessa uskomushoidossa – sai rangaistukseksi mojovan dopingpannan

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

UFC:n kevyen raskassarjan ottelija Ion Cutelaba sai vasta kuuden kuukauden kilpailukiellon kerrottuaan julkisesti, että hän oli käynyt ”otsoniterapiana” tunnetussa uskomushoidossa. Vaikka hoitoon kuului antidopingsääntöjen vastaisia toimenpiteitä, väittää Cutelaba olevansa täysin viaton ja puhdas urheilija.

Moldovalaisottelija ei ole täysin väärässä, sillä hän ei kärynnyt minkään kielletyn suorituskykyä lisäävän dopingaineen käytöstä. Otsoniterapiassa käynti johti silti dopingpannaan, sillä toimeenpiteeseen kuului verensiirron tekeminen.

USADA ei salli verensiirtojen tekemistä antidopingsopimusten alaisille urheilijoille, ellei kyseessä ole terveydellisesti välttämätön tilanne. Cutelaban kokeilemaa uskomushoitoa ei kuitenkaan katsottu antidopingjärjestön kirjoissa hengen ja terveyden asiaksi.

UFC-nousukas hyväksyi dopingpannan ja myönsi rikkoneensa USADA:n sääntöjä. Mies halusi kuitenkin korostaa MMA Junkien haastattelussa, että on edelleen täysin rehellinen atleetti.

– Hyväksyin USADA:n kuuden kuukauden ottelukiellon. Toukokuussa pääsen palaamaan häkkiin. En kärähtänyt mistään dopingista, ja olen rehellinen urheilija. Olen todellinen urheilumies enkä halua rikkoa sääntöjä koskaan. Oikeuteen on ollut pitkä tie, mutta nyt olemme täällä. Etsimme nyt minulle uutta ottelua, Cutelaba avautui.

Cutelaban dopingkohusta uutisoitiin ensimmäisen kerran lokakuussa. Tuolloin epäiltiin vielä varsinaista dopingkohua. Moldovalainen on kärsinyt tähän mennessä jo suurimman osan kilpailukiellostaan takautuvasti.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!