Paralympiahiihtäjä Sini Pyy saa huomattavan tunnustuksen Pyeongchangin paralympialaisissa.

Pyy ja uusiseelantilainen alppihiihtäjä Adam Hall on valittu Whang Youn Dai Achievement Awardin saajiksi. Palkinto on nimetty paraurheilun kehittämiseen elämänsä omistaneen tohtori Whang Youn Dain mukaan.

Whang Youn Dai Achievement Award on jaettu Soulin paralympialaisista vuodesta 1988 lähtien. Palkinto annetaan paralympialaisissa yhdelle miehelle ja yhdelle naiselle, jotka edustavat parhaiten kisojen henkeä ja arvoja.

Pyy on ensimmäinen suomalaisurheilija, jolle palkinto myönnetään.

– Hän teki unelmistaan totta ja rohkaisee muita toteuttamaan omia unelmiaan, 25-vuotiasta urheilijaa ylistetään insidethegamesin mukaan.

Pyy ja Hall saavat palkintonsa sunnuntaina kisojen päätöstapahtumassa.

Pyyn suoritukset Pyeongchangissa eivät ole sujuneet onnellisten tähtien alla. Ampumahiihdon avausmatkalla hän kaatui hiihtokelkan irrotessa väärin sijoitetuista siteistä ja Pyy joutui jättämään kilpailun kesken. Sprinttihiihdossa hän jäi karsintoihin. 12,5 kilometrin ampumahiihtokisassa hän eksyi väärälle ladulle ja hiihti harhaan.

Pyyn selkäranka murtui autokolarissa vuonna 2010 hänen ollessa 17-vuotias. Hän aloitti kelkkahiihdon kaksi vuotta myöhemmin leikkauksien ja kuntoutuksen jälkeen.