Yhdysvaltain antidopingtoimisto USADA on tutkinut kahta brasilialaista apteekkia, joiden myymät lisäravinteet paljastuivat sisältäneen kiellettyjä suoritusta lisääviä aineita. Kolme UFC-ottelijaa saivat ottelulupansa takaisin tutkinnan johtopäätösten vuoksi.

Paljastusten myötä aiemmin dopingista kärynneet brasilialaiset kevyen raskassarjan ottelijat Antonio Rogerio Nogueira ja Marcos Rogerio de Lima sekä raskassarjalainen Junior dos Santos saivat ottelulupansa takaisin USADA:lta.

Miehet olivat ostaneet lisäravinteitaan aiemmin saastuneista tuotteista kärynneistä apteekeista. UFC-konkarit kykenivät osoittamaan antidopingtoimistolle, että heidän kärynsä johtuivat kyseisistä lisäravinteista.

Asiasta raportoi ESPN:n vapaaottelutoimittaja Brett Okamoto, jonka mukaan UFC-tähdet ovat nyt vapaita jatkamaan ottelu-uraansa.

Brett Okamoto

@bokamotoESPN
In addition to JDS, Brazilian light heavyweights Antonio Rogerio Nogueira and Marcos Rogerio de Lima are also eligible to fight again. USADA identified two pharmacies in Brazil selling contaminated supplements, and that all three athletes tested positive as a result.