Suomalaiset eivät onnistuneet tänään juostulla Hampurin maratonilla rikkomaan yleisurheilun EM-kisojen tulosrajaa 2.18.00.

Lähimmäksi tavoittetta pääsi Aki Nummela, joka juoksi 2.19.47. Kauden kotimainen kärkiaika riitti kilpailussa 15.sijaan.

Vielä puolimatkassa Nummela oli tismalleen aikataulussa väliajallaan 1.09.00, mutta maratonille perinteisesti vaikeat viimeiset kilometrit eivät noin 20 asteen lämpötilassa enää kulkeneet riittävän nopeasti, vaikka sijoitus kohenikin.

– Juoksu tuntui vahvalta ja hyvältä alusta asti. Veikkaan, että ilman lämpötila tuossa juoksun lopussa alkoi listiä jengiä. Siinä 35 kilometrin jälkeen alkoi tulla aika hyvin juoksijoiden selkiä vastaan. Yritin itse puskea väkisin, mutta pikkuhiljaa siinä alkoi sulaa, Nummela totesi Urheiluliiton tiedotteessa.

Toinen rajan rikkomista yrittänyt suomalaisurheilija, Henri Manninen tuli Nummelan kanssa samaa vauhtia 20 kilometriin, mutta joutui allergiaoireiden vuoksi lopulta keskeyttämään.

Manninen arveli, että tavoitteena ollutta EM-tulosrajaa hän ei enää yritä.

– Eiköhän se ollut tässä. Harmittaa, kun olin hyvässä vireessä ja olen koko talven tähdännyt tähän. Nyt on aika tyhjä olo.