Perjantaina Helsingissä käytävässä ammattinyrkkeilyillassa nähdään Eva Wahlströmin MM-ottelun lisäksi odotettu kamppailu Suomen herruudesta, kun Niklas Räsänen ja Dayron Lester iskevät yhteen 10-eräiseksi suunnitellussa kamppailussa.

Räsäsen ja tamperelaistuneen kuubalaisen Lesterin kohtaamista on odotettu vesi kielellä siitä lähtien, kun Lester siirtyi ammattilaiskehään vuonna 2015. Kaksikon piti kohdata jo viime elokuussa Savonlinnassa, mutta tuolloin ottelu peruuntui.

Räsänen on maailmanrankingissa lähes sata sijaa Lesteriä edellä, joten motiivi raskaan keskisarjan (79,4 kg) epäviralliselle SM-ottelulle ei ole lähtöisin urasuunnittelusta.

– Listojen valossa Räsänen on aika paljon edellä Lesteriä. Järjellisesti ajatellen Räsäsen olisi omaa tulevaisuuttaan ajatellen kannattanut otella vaikka jotain ranskalaista vastaan. Mutta tämä ottelu ehdottomasti vastaus suomalaisen nyrkkeily-yleisön toiveisiin ja on ansainnut paikkansa illan toisena pääotteluna, Viasatin nyrkkeilyselostaja Jani Rajalin muistuttaa SuomiUrheilulle.

Kovien iskujen lisäksi molemmat nyrkkeilijät taitavat myös showmiehen elkeet. Kuubalainen on ilmestynyt kehään joulupukin asussa ja perjantain kohtaamista on edeltänyt asiallinen nokittelu sosiaalisessa mediassa.

– Räsänen on käärinyt jotain kuubalaisia sikareita ja Lester on laittanut jotain omiaan. Siinä on sellaista hyvänmielistä kuittailua. Fanit ovat puhuneet tästä ottelusta useita vuosia. Tämä on Räsäseltä hyvä veto ja palvelus faneille, Rajalin toteaa.

Kumpikin ottelija on kärsinyt ammattilaisurallaan vain yhden tappion. Amatöörinä Räsänen voitti Suomen mestaruuden ja Lester oli Kuuban maajoukkuetason iskijä. Kummankaan puolelta homma ei kaadu taitojen puutteeseen. Tiedossa on, että Räsänen on valmistautunut otteluun sparrausjaksoilla maailmanhuippujen kanssa Englannissa. Rajalinin mukaan isoin kysymysmerkki on, miten valmis Lester on pitkään otteluun Räsästä vastaan.

– Kumpi tahtoo voittoa enemmän ja kummalta löytyy ammattinyrkkeilykovuutta? Molemmat ovat todella taitavia. On hyvin jännä nähdä, miten ottelu tulee päättymään, Rajalin heittää.

Räsäsen ja Lesterin kohtaaminen nähdään perjantaina 6.4. No Excuses Fight Nightissa, jonka huipentaa Eva Wahlströmin ja Melissa St. Vilin WBC-liiton MM-ottelu. Jani Ralinin ja Antti Mäkisen selostama otteluilta nähdään suorana Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplay-suoratoistopalvelussa klo 18.45 alkaen.