Ammattipyöräilyn ykköstähti Chris Froome on ollut dopingkohun keskellä annettuaan viime syyskuussa Espanjan ympäriajon aikana positiivisen, astmalääke salbumatolia sisältäneen dopingnäytteen. Ainetta oli miehen elimistössä kaksinkertainen määrä sallittuun nähden.

Tapausta on käsitelty jo pitkään, eikä siihen ole toistaiseksi saatu ratkaisua. Niinpä brittitähti onkin saanut kilpailla aivan normaalisti.

Nyt Froomen talli, Team Sky, on ilmoittanut tähden olevan mukana myös pyöräilykauden ensimmäisessä pitkässä klassikkokilpailussa, Italian ympäriajossa. Kisa starttaa ensi perjantaina Jerusalemista, Israelista ja maali on Roomassa 27.toukokuuta.

Froome on viimeksi ollut mukana Italian ympäriajossa vuonna 2010. Hän onkin tulevasta kilpailusta innoissaan.

– Olen aina nauttinut kilpailemisesta Italiassa. Kilpailu on erityinen ja täynnä historiaa. Tietysti siinä on myös omat riskinsä, koska Ranskan ympäriajo on niin lähellä. Luulen kuitenkin, että katuisin koko loppuelämäni jos en osallistuisi kisaan tänä vuonna, pyöräilytähti totesi.

Froome tähtää vain reilu kuukausi Italian ympäriajon päättymisen jälkeen käynnistyvässä Ranskan ympäriajossa jo viidenteen voittoonsa.

Britin dopingtapaukseen on tarkoitus saada ratkaisu vasta kesäkuussa. Hän itse kiistää tehneensä mitään väärää.

Lähde: Daily Mail