Jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo otti jo toisen kiinnityksen futsalin Suomen mestaruuteen. Maanantaisen suvereenin 8–3-kotivoiton jatkoksi Dynamo kävi tänään kukistamassa akaalaisen Leijona Futsalin vieraissa.

Toinen finaali oli huomattavasti ensimmäistä tiukempi, sillä tänään ratkaisu saatiin vasta jatkoajalla. Varsinainen peliaika päättyi 2–2 (2–1).

Miika ”Maagi” Hosio (kuvassa) vei KaDyn 1–0-johtoon 14. minuutin kohdalla, mutta LeiF:n Jovan Stankovicin ja Jussi Nyströmin maalien ansiosta tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa. Toisella jaksolla osui vain KaDyn Jani Korpela.

2×5 minuutin jatkoajan ensimmäinen puolisko pelattiin maaleitta, mutta toisen puolikkaan alussa KaDyn Korpela niittasi komeasti illan toisen osumansa Jukka Kytölän upeasta tarjoilusta. Kun Leijona haki tasoitusta ilman maalivahtia, Korpela iski hattutempun täyteen omalta alueelta lähteneellä pitkällä laukauksella.

Ottelu näytti olevan ohi – mutta oli kaikkea muuta. KaDy-kippari Mikko Kytölän hienoisen huolimattomuuden seurauksena Leijona kavensi ajassa 48.45 Tatu Ahosen maalilla. Vielä 13 sekuntia ennen jatkoajan loppua kotijoukkue sai rankkarin, mutta KaDyn maalivahti Juha-Matti Savolainen torjui Mika Jussilan laukauksen.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic piti ottelua hankalana.

– Voitimme vaikean pelin. Emme päässeet normaalille tasollemme, ja pieni hermoilu näkyi otteissamme. Annoimme pari halpaa maalia vastustajalle. Finaalisarjan pelit ovat usein tällaisia, ja mestaruutta ei ole helppo voittaa, Vujovic sanoi KaDyn tiedotteessa.

– Nautimme kuitenkin kovista peleistä ja sarjan tilanteesta sekä faniemme ilosta. Uskomme voittavamme mestaruuden lauantaina kotiyleisön edessä, Vujovic jatkoi.

Mestaruus on siis katkolla lauantaina Jyväskylän Monitoimitalolla käytävässä kolmannessa finaalissa.

Lähde: Kampuksen Dynamon tiedote.