WBC-liiton puheenjohtaja Mauricio Sulaiman on päätynyt tukemaan poikkeuksellisen paljon dopingista kärynnyttä Saul ”Canelo” Alvarezia. Mies kertoi uskovansa, että Alvarez on täysin syytön kiellettyjen aineiden käyttöön.

Alvarez kärysi viime kuussa kielletystä Clenbuterol-lääkeaineesta. Meksikolaisiskijä puolustautui väittämällä, että käry johtui ”dopingilla saastuneen lihan” syömisestä.

Nyrkkeilytähden väitteitä on epäilty laajasti pötypuheeksi. Sulamain sanoi Boxing Scenen haastattelussa uskovansa kuitenkin vahvasti Alvarezin selitystä.

– Kun dopingin aihe tulee kuvaan, ihmisillä herää päässä jokin hälytys. He reagoivat heti asiaan tietämättä mitään sen taustoista. Ensin heidän on tutkittava, mikä aine on ja mikä sen historia on. Mielestäni NSAC [Nevadan osavaltion urheilukomissio] reagoi asiaan aivan liian myöhään. Lisäksi Meksikossa on ollut ennakkotapauksia Clenbuterolin ja saastuneen lihan syömisen kanssa jalkapallossa ja nyrkkeilyssä, Sulamain perusteli.

Alvarezin oli määrä otella kazakstanilaista maailmanmestaria Gennadi Golovkinia vastaan Las Vegasissa toukokuun alussa. Huippuottelijoiden revanssi kaatui kuitenkin meksikolaisen dopingkohuun. Alvarez vetäytyi virallisesti ottelusta huhtikuun alussa.

Lähde: Boxing Scene